Februarie 18, 2021
Lenjerii de pat: ce trebuie să ştii pentru a le potrivi cu dormitorul casei
Înainte de a alege cele mai bune culori pentru lenjeriile de pat, trebuie să decizi ce stil de lenjerii de pat preferi. Dacă începi cumpărăturile de lenjerii după culoare, poţi ajunge la aşternuturi care nu funcţionează deloc cu stilul camerei.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Majoritatea stilurilor de lenjerii de pat au scheme de culori unice, aşa că, dacă decizi că vrei aşternuturi de culoare gri cărbune, dar îţi place decorul englezesc în stil de grădină, s-ar putea să ajungi la o nepotrivire. Cunoaşterea stilului dormitorului nu înseamnă că nu poţi încorpora culoarea preferată în lenjerii de pat, dar trebuie să ştii cum să faci acest lucru. De exemplu, poţi adăuga o pernă de accent ca pată de culoare sau cuverturi.

Inspiră-te, dar fă-ţi un plan

Dacă îţi place ideea de a crea o paletă de culori pentru dormitorul tău, atunci alegerea lenjeriilor de pat potrivite va fi uşoară. O paletă de culori poate fi creată cu specimenele de culoare preferate ataşate literalmente la o tablă sau poţi crea una pe computer sau chiar să foloseşti Pinterest. Odată ce paleta ta de culori pentru dormitor este completă, vei avea o viziune clară a culorii de lenjerii de pat de cumpărat. Dacă este posibil, ar trebui să ai la îndemână mostre de vopsea, împreună cu orice alte elemente pe care le vei asorta. Acest lucru te va scuti de returnări sau schimburi de lenjerii de pat care arată bine în magazin, dar nu funcţionează cu schema de culori a dormitorului.

Culoare solidă sau aşternut cu modele?

Lenjeria de pat în culori solide poate fi elegantă şi simplă şi poate oferi dormitorului un stil de hotel. Culorile solide pot contribui, de asemenea, la un spaţiu relaxant şi zen, care este minunat pentru a te odihni după o zi lungă. Secretul creării unui dormitor liniştit cu lenjerii de pat în culori unice este alegerea aşternuturilor cu o schemă de culori monocromatică. Alege culoarea principală din dormitor, apoi du-o către nuanţe mai deschise sau mai întunecate. Acest lucru va face ca aşternuturile să nu pară plictisitoare sau că ai aruncat pur şi simplu o plapumă şi perne asortate pe pat din comoditate.

Lenjeria de pat cu modele are avantajele sale. Dacă vrei să scoţi în evidenţă culorile de accent din cameră, aşternuturile cu model îţi oferă flexibilitatea de a prezenta doze mici din acea culoare, fără a copleşi privirea. Stilurile de lenjerii de pat tradiţionale şi romantice au modele florale care pot încorpora culori din jurul camerei.

Secretul alegerii aşternutului cu model este de a adăuga, de asemenea, culori solide în mod liber în setul de aşternuturi pentru a păstra aspectul proaspăt. Aşternuturile cu modele pot deveni mai învechite decât culorile solide, deci ia în considerare utilizarea unei singure piese cu model cu unul sau două accente mici, astfel încât să poţi schimba lucrurile fără a înlocui întregul set atunci când vrei o schimbare. De asemenea, poţi alege orice culoare din modelul de aşternut pentru a te coordona cu culoarea pereţilor dormitorului.

Alege ţesătura cu înţelepciune

Ţesătura potrivită pentru lenjerii de pat poate completa stilul dormitorului tău. După ce ai decis ce culori foloseşti, este important şi tipul de ţesătură pe care o alegi. Ţesăturile cu luciu sunt o alegere mai formală decât un bumbac simplu sau alte ţesături mate. Ţesăturile cu luciu pot lumina un dormitor întunecat şi pot crea o atmosferă mai plină de farmec. Catifeaua este o alegere somptuoasă, dar, într-un dormitor întunecat, poate absorbi lumina disponibilă. Utilizează ţesături texturate într-o schemă monocromatică ca bază perfectă pentru accesorii şi accente moderne.

Potrivire sau eclectic?

Alegerea unui set de lenjerii de pat complet, cu toate elementele perfect asortate, este un mod frumos şi uşor de a-ţi îmbrăca patul. Seturile de lenjerii de pat au fost concepute pentru a oferi un aspect perfect asortat, cu unele amestecuri de modele şi texturi pentru interes. Deşi seturile sunt potrivite în mod deliberat, componentele aşternuturilor sunt variate pentru a evita acel aspect temut de „potrivire uniformă”. Dacă un set de lenjerii de pat pre-asortat este prea „potrivit” pentru tine, alternativa este să îţi creeze propriul ansamblu de aşternut. Secretul pentru a pune împreună un set de aşternuturi eclectice, care nu pare din filme diferite, este să foloseşti una sau două culori de unire în întregul set.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.8189699649811