Noiembrie 08, 2020
Cine e Kamala Harris, prima femeie vicepreședinte a Americii
Kamala Harris este inclusă pe ultima filă de istorie a Statelor Unite. După ultimele alegeri prezidențiale de peste Ocean, ea a devenit prima femeie vicepreședinte a Statelor Unite. Mai mult decât atât, este prima femeie de culoare, care va deține această importantă funcție. Unii au mai numit-o și ”Obama feminin”.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

CINE ESTE KAMALA HARRIS (55 de ani)

Mama Kamalei își are originile în India, iar tatăl în Jamaica. A fost crescută în California. Pe când avea cinci ani, părinții politicienei au divorțat. Astfel, ea și sora ei, Maya, au fost crescute de mamă, care nu s-a mai recăsătorit. Adesea li se spunea în comunitate ”Shymala și fetele”. (Shymala numele mamei Kamalei)

A studiat la Howard - prestigioasa universitate afro-americană din Washington. După absolvire a ales procuratura. În 2003 a fost aleasă procuror districtual în San Francisco, iar șapte ani mai târziu a devenit prima femeie de culoare aleasă procuror-general al Californiei, coordonând cel mai mare Departament de Justiţie, după cel federal. A gestionat un buget de 735 milioane de dolari, având în subordine peste 4.800 de angajaţi. 

La Casa Albă a aspirat după doar doi ani în cadrul Senatului american. Și-a lansat propria candidatură la prezidențiale, însă s-a răzgândit. În cele din urmă, ea a fost alegerea lui Biden pentru fotoliul de vicepreședinte. 

CE SIMBOLIZEAZĂ NUMELE SENATOAREI 

Kamala se traduce din indiană „floare de lotus”, un simbol puternic în cultura țării din care își are originile. „Un lotus crește sub apă, florile lui se ridică la suprafață, în timp ce rădăciunile lui sunt bine ancorate pe fundul râului”, scria senatoarea în autobiografia sa  The Truth We Hold (Adevărul pe care îl deținem).

Kamala se pronunță comma-la, precum în cazul semnului de punctuație (comma în engleză înseamnă virgulă). 

VIAȚA PERSONALĂ A NOULUI VICEPREȘEDINTE

S-a căsătorit cu avocatul Douglas Emhoff, în 2014. Pentru a păstra tradițiile indiene, i-a pus acestuia la gât o ghrilandă de flori și a călcat pe un pahar. 

Kamala și Douglas nu au copii. Politiciana este mamă vitregă pentru cei doi copii ai avocatului, pe care îi are din altă căsătorie. Acasă i se spune ”Momala”. 

Averea celor doi soți este estimată la 5,8 milioane de dolari. Dețin case în Los Angeles, Washington D.C. și San Francisco. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.7043194770813