Ianuarie 30, 2021
Ghid practic pentru alegerea unei mașini potrivite
Alegerea unei mașini potrivite poate fi un proces complicat, mai ales din cauza ofertei variate. Trebuie să știi cât mai bine care sunt nevoile și dorințele tale la acest capitol, pentru a face o decizie cât mai bună. Doar în acest fel te poți bucura de o mașină cât mai mult timp și te poți folosi de aceasta fără probleme. Indiferent că ești șofer începător sau vrei doar să-ți schimbi mașina, vei avea nevoie de câteva elemente clare când vrei să-ți pui planul în aplicare. Ți-am pregătit un mic ghid care te va ajuta să-ți stabilești prioritățile.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

CUM O VEI FOLOSI 
Mașina de care ai nevoie poate fi folosită pentru a înlocui mijloacele de transport în comun, prin oraș sau pentru a pleca în excursii în jurul țării sau, de ce nu, al lumii. Iată de ce trebuie să ții cont:

Pentru plimbări scurte prin oraș

O mașină compactă, de oraș, te va ajuta să te strecori în trafic, să găsești mai ușor locuri de parcare și va consuma puțin. Aceasta este prietenoasă cu bugetul și va fi ușor de întreținut. Poți opta pentru mașini cu trei uși, mai ales dacă nu ai copii pe care ar trebui să-i duci la școală sau la grădiniță.

Drumuri mai lungi

Dacă ieși des din oraș pentru a-ți vizita rudele, prietenii sau pentru a te bucura de escapade de weekend departe de jungla urbană, vei avea nevoie de o mașină mai puternică și mai încăpătoare, mai ales când vine vorba de portbagaj. 

Preferințele personale și nevoi
Mașina pe care o preferi – fie că este vorba de tipul de combustibil sau specificații, dar și cea care îți îndeplinește adevăratele nevoi – trebuie aleasă cu grijă. Ține cont de:

Zona în care locuiești

Surprinzător sau nu, în prezent, zona în care locuiești va influența alegerea ta finală. Dacă stai într-o zonă aglomerată, în apropierea centrului orașului, va fi mai greu să găsești locuri de parcare și să te deplasezi în zilele aglomerate. Acest lucru te poate obliga să alegi o mașină mai mică. Însă, dacă stai într-un complex rezidențial la ieșirea din oraș, poți cumpăra o mașină de dimensiuni mai mari, care să-ți ofere confort în fiecare zi în drumul spre muncă, indiferent de condițiile meteo.

Stilul de condus

Odată ce ieși din școala de șoferi, ai posibilitatea să-ți dezvolți propriul stil de condus. Dacă vezi în această activitate o adevărată plăcere, cel mai probabil preferi mașinile cu cutie manuală, sport și cu o capacitate cilindrică mai mare. În acest caz, trebuie să te orientezi spre modelele care se încadrează în bugetul tău, deoarece, de regulă, acestea sunt mai scumpe. În cazul în care ai nevoie de mașină pentru a merge la muncă sau pentru a duce copiii la școală, alege o mașină mică sau una de familie, automată. Nu uita de caracteristicile de siguranță, care sunt o necesitate dacă alegi o mașină pentru întreaga familie.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.73706197738647