Aprilie 30, 2024
Gérard Depardieu, reținut pentru agresiune sexuală. A fost acuzat de abuz
Șoc în lumea filmului! Luni dimineță, actorul Gérard Depardieu (75 de ani) a fost reţinut și condus la o secţie de poliție din Paris, pentru a răspunde acuzațiilor de agresiune sexuală ce i-au fost aduse.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Actorul, care deține o avere de 120 de milioane de dolari, a fost interogat după ce două femei l-au acuzat că le-a atins în timpul filmărilor. Primul incident ar fi avut loc în 2014, în timpul producției filmului „Magicien et les Siamois”, iar al doilea în 2021, când filma pentru „Volets Verts”.

Prima plângere a fost depusă de o asistentă, care lucra pe platoul de filmare al peliculei „Magicien et les Siamois” și care  avea 24 de ani în 2014, când a avut loc incidentu. Actorul ar fi pipăit-o pe tot corpul, înainte de a-i adresa „cuvinte indecente”. O perioadă considerabilă de timp a fost „bântuită” de acest comportament, relatează News.ro, transmite click.ro

Gérard Depardieu, într-o cămașă albă și sacou negru

În luna ianuarie a acestui an, femeia a depus o plângere ca urmare a „agresiunii sexuale asupra unei persoane vulnerabile de o altă persoană care abuzează de autoritatea funcției sale”. 

O scenografă în vârstă de 53 de ani a fost cea care l-a acuzat în februarie de agresiune sexuală, insulte sexiste și hărțuire sexuală. Femeia susține că actorul a agrezat-o pe un hol, iar la aflarea incidentului, echipa de filmare i-ar fi cerut actorului să își ceară scuze. Conform Parchetului din Paris, a fost deschisă o anchetă în luna martie. 

Una dintre femeile care l-au acuzat de viol s-a sinucis

În decembrie 2020, Depardieu a fost pus sub acuzare pentru viol și agresiune sexuală, în urma unei plângeri făcute de actrița Charlotte Arnould, care a susținut că actorul a violat-o la domiciliul său din Paris la sfârșitul lunii august 2018. La sfârșitul lunii decembrie, plângerea actriței Hélène Darras, care l-a acuzat pe Gérard Depardieu că a agresat-o sexual în timpul unor filmări din 2007, a fost respinsă pe motiv că faptele s-au prescris.

În decembrie 2023, scriitoarea spaniolă Ruth Baza l-a acuzat și ea de viol, iar faptele ar fi avut loc în 1995. Anul trecut, actrița Anouk Grinberg a afirmat că l-a văzut pe Gérard Depardieu agresând femei și că acesta era un obicei pentru el.

 

Emmanuelle Debever, prima actriță care l-a acuzat pe Depardieu de agresiune sexuală, s-a sinucis în 2023, la vârsta de 60 de ani. Actrița a murit chiar în ziua în care la televiziunea din Franța era difuzat documentarul despre acuzațiile aduse actorului francez.

Emmanuelle Debever a lucrat cu Depardieu în anul 1982, pentru filmul Danton. În anii '80, ea era considerată una dintre marile speranțe ale lumii filmului din Franța, însă, din păcate, a ales să se retragă și să nu mai continue în lumina reflectoarelor. 

În iunie 2019, ea a publicat un mesaj pe profilul ei de Facebook, în care l-a acuzat pe actorul francez că ar fi pipăit-o fără voia ei și că i-ar fi băgat mâna pe sub fustă, în timpul filmărilor. Ulterior, Depardieu a negat acuzațiile. concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.1099073886871