Septembrie 30, 2020
Foietajul cu mere, un răsfăț pentru întreaga familie
Foietajul cu mere și scorțișoară este tocmai perfect pentru o zi de toamnă. Unde mai pui că se pregătește rapid. Ce-i drept, la fel de repede se și mănâncă. Îl poți lua la pachet la muncă, la picnic în natură sau îl poți servi acasă cu o cană de ceai.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pentru ca totul să iasă a la carte, iată de ce ai nevoie: 

  • 1 pachet foietaj pufos gata cumpărat
  • 1 kg de mere
  • 250 g zahăr brun sau alb
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • zahăr pudră
  • 2 cuișoare
  • 1 cubuleț de unt
  • 1 gălbenuș

Pentru început, dezgheață foietajul și lasă-l la odihnit întins pe masa de lucru. Ia merele, spală-le, taie-le în cubulețe foarte mici și pune-le într-o cratiță alături de unt, zahăr, scorțișoară și cuișoare. Poți adăuga și coaja rasă de la o portocală și o lămâie sau chiar esențe.

Lasă-le să se coacă bine până scade zeama. Ia aluatul și pune câte o lingură din loc în loc. Taie aluatul în dreptunghiuri suficient de mari cât să țină umplutura. Lipește marginile și fă mini plăcințele. Ulterior, pune-le într-o tavă tapetată cu foaie de copt și unge-le cu gălbenuș de ulei. După asta, bagă-le la cuptorul preîncălzit pentru 10-20 de minute la 180 de grade.

Când sunt gata, pudrează plăcințelele cu zahăr pudră și servește. Să aveți poftă!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.76218008995056