Septembrie 07, 2021
Femeile din viața lui Jean-Paul Belmondo. Și-a părăsit prima soție pentru actrița Ursula Andress
Jean-Paul Belmondo, unul dintre cei mai iubiți actori francezi din toate timpurile, a murit luni, 6 septembrie, la vârsta de 88 de ani. Problemele de sănătate cu care actorul alintat Bebel s-a confruntat în ultimii 20 de ani nu au reușit să-i șteargă de pe chip zâmbetul inconfundabil, nici să-i știrbească în vreun fel aura de mare cuceritor.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Jean-Paul Belmondo s-a născut la 9 aprilie 1933 la Neuilly-sur-Seine, o suburbie a Parisului, într-o familie de artişti, tatăl său, de origine italiană, fiind un sculptor renumit, Paul Belmondo (1898-1982), născut în Algeria dintr-un tată sicilian şi o mamă piemonteză, scrie click.ro. 

Conform criticilor de film, aproape 50 din producţiile în care a jucat Belmondo, au însemnat nu doar aprecieri extrem de favorabile, din partea publicului şi a criticii, ci şi reţete financiare de succes, cu peste 1 milion de bilete vândute, fiecare.

În anul 2001, Jean-Paul declara: „Mi-a fost lipită eticheta de cascador, în timp ce eu, tot ce voiam să fac, în carieră, era să navighez între Louis Malle, Godard, Jean-Pierre Melville şi oameni precum Henri Verneuil, Jacques Deray şi George Lautner”. 

Jean-Paul Belmondo și-a părăsit prima soție pentru actrița Ursula Andress

Pe plan personal, Belmondo a avut, probabil, tot ce şi-a dorit de la viaţă. Jean-Paul s-a căsătorit în anul 1953 cu Elodie Constantin, cu care a avut trei copii: Patricia – născută în 1954, care avea să moară, în 1994, în urma unui teribil accident –, Florence (n. 1958) şi Paul (n. 1963). În anul 1966, cei doi au divorţat din cauza intens mediatizatei aventuri pe care actorul francez o avea deja de circa un an cu actriţa Ursula Andress.

A devenit tată pentru a patra oară la 70 de ani

În anul 1989, Belmondo a cunoscut-o pe Nathalie Tardivel, o dansatoare care avea pe atunci 24 de ani (faţă de cei 56 ai lui), cu care s-a căsătorit în 2002. Pe 13 august 2003, la împlinirea a 70 de ani, Jean-Paul Belmondo a devenit tată pentru a patra oara, dupa ce soţia lui de atunci a născut o fetiţă, Stella Eva Angelina. Actorul a divorţat de Nathalie Tardivel în 2008.

În 2008, Jean-Paul Belmondo s-a afișat cu un fost iepuraș Playboy 

După divorţul de Nathalie Tardivel, Jean-Paul Belmondo a ţinut din nou prima pagină a presei de scandal afişându-se, începând cu anul 2008, alături de noua lui cucerire, Barbara Gandolfi – mai tânără decât el cu 42 de ani, fost iepuraș Playboy şi concurentă la titlul de Miss Belgia, care avea să fie audiată de mai multe ori de justiţia franceză şi de cea belgiană în cadrul unei anchete financiare în timpul căreia presa a speculat că actorul ar fi părtaş la fraude fiscale –, de care s-a separat în cele din urmă în 2012. 

Сlaudia Cardinale, omagiu emoționant pentru Jean-Paul Belmondo

În 2013, la aniversarea a 80 de ani, multe dintre fostele sale partenere de pe marele ecran au vorbit cu căldură despre Jean-Paul Belmondo, evocând momentele plăcute petrecute alături de acesta. Celebra Claudia Cardinale și-a amintit cu plăcere de momentele amuzante din timpul filmărilor. „Cea mai bună glumă pe care am făcut-o împreună a avut loc la sfârşitul filmărilor de la «Cartouche»”, îşi aminteşte celebra actriţă italiană. „Eram la un dineu oficial, în timpul căruia ni s-a servit couscous: ne-am pitit sub masă. Eu făceam biluţe din cuşcuş, iar el le arunca spre invitaţi şi nimeni nu ştia de unde veneau proiectilele!”, a adăugat Claudia Cardinale. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.50413632392883