Septembrie 09, 2021
Elvis Presley: ce avere a lăsat artistul în urmă. Cât câştiga la un concert
Averea incredibilă a regelui s-a transformat în datorii. Elvis Presley a fost unul dintre cei mai cunoscuţi artişti din lume. A avut success ca muzician şi actor. Dar ce bunuri a strâns?

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Elvis Presley a devenit cel mai bine vândut artist din toate timpurile. El deţine recordul pentru cele mai multe albume Number One din istorie. Prin urmare, mulţi ar putea presupune că Regele a avut o avere incredibilă, dar există un adevăr trist în spatele averii sale, scrie okmagazine.ro. 

Potrivit CelebrityNetWorth, Elvis Presley deţinea 20 de milioane de dolari (15 milioane de lire sterline) la momentul morţii sale, dar din punct de vedere tehnic, avea numai 5 milioane de dolari (3,5 milioane de lire sterline), înainte de a se adapta la inflaţie.

Cum a obţinut Elvis această avere? Artistul, care a vândut 600 de milioane de exemplare în întreaga lume, căştia un milion de dolari pe spectacol.

A avut 21 de albume numărul unu şi 35 de single-uri care au ajuns pe primul loc la nivel mondial. Când a murit în 1977, avea doar 5 milioane de dolari (3,5 milioane de lire sterline) în contul său bancar. Deşi vorbim de  o sumă mare, este mult mai puţin decât ceea ce a făcut de fapt regele în timpul carierei sale. Se presupune că starul a strâns în jur de $ 100 de milioane (86 milioane de lire sterline).

Dar ce s-a întâmplat cu toţi banii? Elvis şi-a cheltuit o mare parte din bani pe proprietăţi imobiliare şi pe divorţ. A risipit câteva milioane pe proprietatea sa şi pe casa familiei, Graceland.

Ba mai mult, cei mai mulţi bani se duceau pe petreceri, în timp ce acesta era în turneu. În plus, el a trebuit să-i plătească şi fostei sale soţii, Priscilla Presley, o sumă substanţială într-un acord, precum şi să-i acorde un procent din drepturile sale de autor.

Elvis Presley a murit pe 16 august 1977, în urma unui stop cardiac. A fost găsit mort în casa lui de logodnica sa Ginger Alden.

După moartea sa, cei 5 milioane de dolari au fost lăsaţi fostei sale soţii, Priscilla Presley, împreună cu o datorie enormă.

Priscilla a trebuit să plătească taxe fiscale IRS în valoare de aproximativ 10 milioane de dolari (7,6 milioane de lire sterline).concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.43420767784119