Mai 27, 2022
Doliu în cetatea filmului! Actorul Ray Liotta, a murit la 67 de ani chiar în timpul filmărilor
Actorul Ray Liotta a murit la vârsta de 67 de ani. Cunoscut pentru rolul său principal din producția "Goodfellas", regizat de Martin Scorsese în 1990, a murit în somn în Republica Dominicană, chiar în timpul filmărilor pentru o nouă peliculă.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Lumea cinematografiei a pierdut o legendă. În timpul carierei sale de peste 40 de ani, în cetatea filmului, Ray Liotta s-a remarcat drept unul dintre cei mai buni actori ai generației sale. 

Pe lângă rolul său apreciat din "Goodfellas", Liotta s-a bucurat de succes și în producții celebre precum, Cop Land și Field of Dreams.

În ultimii ani, actorul s-a aflat în atenția publicului, datorită rolurilor din peliculele "The Many Saints of Newark", unde a interpretat două personaje și filmul lui Noah Baumbach, "Marriage Story".

Ray Liotta dies: 'Goodfellas,' 'Field of Dreams' star was 67

Ray Liotta a crescut într-un orfelinat

Născut în New Jersey la 18 decembrie 1954, Liotta a fost adoptat la vârsta de șase luni, după ce a fost abandonat la un orfelinat.

A crescut în New Jersey înainte de a se muta la New York și în cele din urmă s-a stabilit în Los Angeles, pentru a urma o carieră de actor. Primul rol de film al lui Liotta a fost în producția "The Lonely Lady" din 1983.

Recunoașterea talentului său a venit în 1986, când Liotta a jucat în filmul regizat de Jonathan Demme, "Something Wild". Ray Liotta a fost nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar la Globurile de Aur, pentru rolul său, notează Deadline. 

Goodfellas' Star and Emmy Winner Ray Liotta is Dead at 67

Ray Liotta a jucat în unul dintre cele mai bune filme ale tuturor timpurilor

În 1990, el a jucat rolul ce-l va consacra, adică a gansterului Henry Hill, în epopeea "Goodfellas", unde a jucat rolul unui tânăr ce se infiltrează în mafia italo-americană. "Goodfellas" a fost nominalizat la șase premii Oscar și este considerat unul dintre filmele antologice din istoria cinematografiei. 

După o serie de roluri proeminente în film în anii 1990, Liotta a ieșit oarecum din lumina reflectoarelor pe parcursul anilor 2000, deși numele său a rămas la fel de prolific. 

Sursa - click.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.65435838699341