Noiembrie 21, 2019
De Ziua Mondială a Salutului: Află cum se salută oamenii din întreaga lume!
Astăzi sărbătorim Ziua Mondială a Salutului. Trebuie să știți că această zi a fost declarată “WORLD HELLO DAY” în 1973 de către frații Brian și Michael McCormack.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Semnificația acestei zile este aceea de a protesta nonviolent la adresa războiului, promovând comunicarea între oameni. Un gest aparent mărunt, de politețe - salutul reprezinta expresia verbală sau nonverbală cu care întâmpinăm o persoană.

Ludovic al XIV-lea o saluta și pe ultima bucătăreasă cu aceeași curtoazie pe care o manifesta și față de Louise de Valliere.

 

Ludovic al XIV-lea al Franței

În lume sunt vorbite 6.909 limbi, iar cel mai popular cuvânt de salut este "Hello", care este şi formula universală de salut la telefon. Japonezii se înclină, britanicii spun doar "Bună ziua" şi îşi dau mâna, francezii îşi strâng mâna şi se sărută pe ambii obraji la sosire şi la plecare.

 

 

În schimb, în Tibet este foarte politicos să scoţi limba când întâlneşti pe cineva prima oară. În Botswana oamenii îşi ating palmele uşor, dar nu le strâng. Inuiţii îşi freacă nasurile la prima întâlnire.

 

 

În Cambodgia se lipesc palmele şi se apropie de piept, cu cât palmele se ridică mai sus, cu atât respectul arătat este mai mare.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.89215922355652