Martie 06, 2019
Danieli Shvets: Boala m-a ajutat să înțeleg adevăratele valori ale vieții
Energic, naiv și iubitor, interpretul autohton Danieli Shvets știe să cânte și să-i încânte pe cei din jur. Este solist la Teatrul Național de Operă și Balet “Maria Bieșu” din Chișinău, și își îndreaptă mereu visele spre culmile succesului și nu se teme de nimic. La vârsta fragedă de doar 16 ani, Danieli a fost diagnosticat cu o boală crâncenă - leucemie. Deși s-a ciocnit de valurile negative ale vieții, a știut cum să se ridice, căci i-au fost mereu alături oamenii dragi, și-n primul rând - mama. În acea perioadă, Danieli se îndrăgostise nebunește de muzică, simțise puterea ei nebănuită, care-l înălțase și îi adusese un nou suflu. A luptat cu boala și a ieșit învingător. De-atunci a înțeles adevăratele valori ale vieții.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Când ai început să faci muzică?
Încă de mic copil mămica îmi bătea din palme, iar eu dansam în tempou. Am intrat la liceu cu profil musical-coral, mai apoi, în clasa a cincea am început să cânt în corul CANTEMUS conducător - Denis Ceausov. În clasa a IX-a am învățat să cânt la chitară și am intrat în ansamblul Liceului teoretic "O.Ghibu" cond. Dumitru Nirca. 

 

Cine te-a îndrumat pe această cale?
Cea care mereu a crezut și crede în mine este mama. Ea și este cel mai sever critic, fiindcă a făcut și ea muzică. M-au îndrumat, de asemenea, profesorii, prietenii și oamenii care mă apreciază!

 


Unde ai făcut studiile în domeniul muzicii academice?
Totul a început la Școala de Arte “Valeriu Poleakov”, mi-a recomandat dirijorul Denis Ceausov să mă duc acolo. Valeriu Vdovicenco a devenit primul meu profesor de Canto academic. Recunosc, nu mi-a plăcut niciodată opera și anume maniera de interpretare, dar după ce am intrat la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, am înțeles că este o onoare să poți cânta OPERĂ!


La ce concursuri ai participat?
Am participat la numeroase concursuri, dar cele mai memorabile au fost: "Ploaia de stele" unde am câștigat GRAND-PRIX, "X-factor România" împreună cu trupa BRAIN BAND, "Slavianskiy Bazar" și desigur, "The Voice of Ukraine"!

 

 

Când ai aflat că ai leucemie? Cum ai trecut prin această perioadă? 
În iarna când am împlinit 16 ani, am fost diagnosticat cu leucemie. Nu a fost deloc ușor să trec peste această perioadă. La început nu aveam nicio speranță, mă gândeam că oamenii o să-și aducă aminte de mine cel mult o săptămână iar apoi mă vor uita!

 

Ce te-a motivat să mergi mai departe?
M-a motivat să trec peste această cumpănă Mama, cei dragi, credința în mine, și ceea ce îmi place să fac - MUZICA, care a devenit una dintre cele mai mari motivații pentru mine!

 

 

Primul tău spectacol pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu"? Cum a fost?
Am participat la audiție, unde am fost ascultat de dirijorul Andriy Yurkevich și mai apoi de regizorul Andrea Batistini! Eram anul trei la facultate și îmi părea imposibil să ajung să cânt la vârsta aceasta pe scena Teatrului Național de Operă și Balet "Maria Bieșu", mai mult ca atât, în rol principal. Mai apoi am aflat că m-au ales pe mine și datorita profesorilor mei Tatiana Busuioc, Denis Ceausov, Ludmila Aleoșina (Artist al Poporului) și desigur, Andriy Yurchevich (Prim-Dirijor la Teatrului Național "Nicolae Sulac"). Am reușit să avem un spectacol frumos!

 

 

Alături de cine ai fi vrut să cânți pe o scenă?
Aș vrea să cânt alături de Juan Diego Florez (unul din cei mai vestiți tenori din lume), Andrea Bocelli, Bruno Mars, Adam Levine și mulți alții!

 

Muzica clasică vs. muzica pop? Ce gen de muzică ți-e mai aproape de suflet?
Știu că orice artist trebuie să aleagă doar o calea în viața sa, eu însă le aleg pe ambele, doar că în combinație! Muzica clasica îmi dezvoltă spiritul și îmi arată frumusețea tuturor genurilor muzicale de până acum, dar muzica pop îmi permite să mă exprim așa cum doresc eu!

 

 

Ce emoții ai avut la concursul Vocea Ucrainei?
În primul rând, știind cât este de greu să obții șansa să cânți pe scena unui asemenea show, mă inspiră până acum, și îmi demonstrează că sunt un artist. Când am văzut că s-au întors toate scaunele, credeam că trăiesc un vis, fiindcă doar în vise se poate întâmpla una ca asta! Emoții de nedescris, dar totodată, mă simțeam binecuvântat fiindcă am făcut ceva, ce nu poate face oricine, și de asta sunt fericit!

 

 

Ce te-a motivat să te alături de echipa lui Monatik la "Vocea Ucrainei", și nu de cea creată de Dan Balan? 
Îl apreciez pe Dan Balan și ceea ce face el. Dar Monatik a reușit să se ridice de jos, am simțit o paralelă între mine și dânsul!

 

 

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat?
Acum vreau să lansez un mini-album din patru piese, ceva interesant și fresh! Fiți cu ochii pe mine!

 

Unde te vezi peste 10 ani?
Nu mă gândesc atât de departe, dar știu una, alegerea îmi aparține!

 

Text: Victoria Kirilov



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.020311832428