Totuși, pentru a fi cât mai eficientă, această cremă trebuie să fie aplicată corect. Iată câteva idei pentru o folosi corect crema de protecție solară:
Dacă ai pielea foarte deschisă ca nuanță, ar trebui să alegi o cremă/loțiune care conține SPF 30 sau mai mare, iar dacă pielea ta are o nuanță închisă, poți folosi produse cu SPF începând de la 15 în sus. De asemenea, e indicat să fie rezistentă la apă pentru o protecție cât mai îndelungată.
Lotiunea de protecție trebuie aplicată cu 15-30 de minute înainte de a ieși la soare. Pielea are nevoie de cel puțin 15 minute pentru a absorbi corect și în totalitate loțiunea. E o greșeală să aștepți până ajungi afară ca să aplici loțiunea deoarece te supui riscului de a căpăta arsuri, fără să îți dai seama.
Niciodată să nu faci economie la crema de protecție solară, deoarece trebuie aplicată cât mai generos. Pentru a combate efectele dăunătoare ale razelor soarelui, o cantitate de loțiune atât cât îți încape în palmă este potrivită. Nu uita că trebuie să îți acoperi întreaga suprafață a corpului și să insiști până la absorbția totală în piele, deci folosește suficient din produsul respectiv.
În primul rând, orice porțiune a pielii care intră în contact cu razele soarelui este predispusă la arsuri, așadar asta înseamnă că trebuie să aplici pe toate zonele expuse: gât, față, brațe și picioare. Acolo unde este greu de ajuns, de exemplu pe spate, cere ajutorul cuiva sau folosește un spray protector, iar pentru buze poți utiliza un balsam care conține SPF cel puțin 15. Ține cont că, în timpul verii, razele soarelui sunt atât de putenice încât pot pătrunde și prin obiectele vestimentare, deci crema trebuie aplicată pe tot corpul.
Protecția solară trebuie să fie constantă, de aceea, loțiunea trebuie aplicată din două în două ore sau imediat după ce ieși din apă sau transpiri excesiv. Necesitatea reaplicării se datorează și faptului că, în general, oamenii nu folosesc suficientă loțiune la prima aplicare.
Pentru a te ajuta să folosești cât mai corect și eficient produsele de protecție solară, îți prezentăm și câteva sfaturi utile:
Sursa - elle.ro