Iunie 17, 2022
Cum să aplici corect crema de protecție solară
Este cunoscut faptul că expunerea îndelungată la razele UV poate cauza cancer de piele, îmbătrânire prematură a pielii și riduri așadar aplicarea unei creme de protecție solară este o măsură preventivă obligatorie.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Totuși, pentru a fi cât mai eficientă, această cremă trebuie să fie aplicată corect. Iată câteva idei pentru o folosi corect crema de protecție solară:

1. Alege SPF-ul în funcție de pielea ta

Dacă ai pielea foarte deschisă ca nuanță, ar trebui să alegi o cremă/loțiune care conține SPF 30 sau mai mare, iar dacă pielea ta are o nuanță închisă, poți folosi produse cu SPF începând de la 15 în sus. De asemenea, e indicat să fie rezistentă la apă pentru o protecție cât mai îndelungată.

2. Momentul aplicării

Lotiunea de protecție trebuie aplicată cu 15-30 de minute înainte de a ieși la soare. Pielea are nevoie de cel puțin 15 minute pentru a absorbi corect și în totalitate loțiunea. E o greșeală să aștepți până ajungi afară ca să aplici loțiunea deoarece te supui riscului de a căpăta arsuri, fără să îți dai seama.

3. Cantitatea folosită

Niciodată să nu faci economie la crema de protecție solară, deoarece trebuie aplicată cât mai generos. Pentru a combate efectele dăunătoare ale razelor soarelui, o cantitate de loțiune atât cât îți încape în palmă este potrivită. Nu uita că trebuie să îți acoperi întreaga suprafață a corpului și să insiști până la absorbția totală în piele, deci folosește suficient din produsul respectiv.

4. Unde trebuie aplicată crema de protecție solară?

În primul rând, orice porțiune a pielii care intră în contact cu razele soarelui este predispusă la arsuri, așadar asta înseamnă că trebuie să aplici pe toate zonele expuse: gât, față, brațe și picioare. Acolo unde este greu de ajuns, de exemplu pe spate, cere ajutorul cuiva sau folosește un spray protector, iar pentru buze poți utiliza un balsam care conține SPF cel puțin 15Ține cont că, în timpul verii, razele soarelui sunt atât de putenice încât pot pătrunde și prin obiectele vestimentare, deci crema trebuie aplicată pe tot corpul.

5. Cât de des trebuie folosită?

Protecția solară trebuie să fie constantă, de aceea, loțiunea trebuie aplicată din două în două ore sau imediat după ce ieși din apă sau transpiri excesiv. Necesitatea reaplicării se datorează și faptului că, în general, oamenii nu folosesc suficientă loțiune la prima aplicare.

Pentru a te ajuta să folosești cât mai corect și eficient produsele de protecție solară, îți prezentăm și câteva sfaturi utile:

  • folosește doar produse adecvate tipului tău de ten. De exemplu, dacă ai tenul gras, o formulă oil-free este perfectă pentru tine, iar dacă ai tenul sensibil, trebuie găsești produse specifice.
  • nu există protecție totală. Chiar dacă folosești produsele potrivite, nu te expune o perioadă prea îndelungată la soare.
  • pe lângă cosmetice, ochelarii de soare și pălăriile sunt o necesitate.
  • nu folosi produse expirate.
  • folosește și cremă hidratantă pe lângă cea de protecție solară pentru o eficiență crescută.
  • pielea ta este expusă la razele dăunătoare chiar și în zilele ploiase sau iarna, deci ia în considerare folosirea produselor și în aceste zile.

Sursa - elle.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.81733512878418