Februarie 11, 2021
Ce dezvăluie obiceiul de a roade unghii. Nu e doar de rău
Rosul unghiilor începe de obicei în copilărie. Mulţi oameni care au avut acest obicei reuşesc să-l alunge în cele din urmă, dar pentru unii revine pe parcursul vieţii şi devine dificil să renunţe la el. Cei mai mulţi dintre noi am crescut crezând că rosul unghiilor este un obicei prost de care trebuie să scăpăm, dar se dovedeşte că acest comportament repetitiv poate dezvălui câteva aspecte interesante despre tine şi nu este vorba doar de nivelul tău de stres.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Rosul unghiilor, a cuticulelor şi a pielii din jurul unghiilor poate afecta unghiile şi pielea, ba chiar se poate ajunge la unghii cu aspect anormal, la  infecţii fungice, la boli cauzate de trecerea bacteriilor şi a virusurilor de pe degete la gură. Pentru a renunţa la acest obicei, trebuie să încerci mai multe metode: tăierea unghiilor foarte scurt, identificarea factorilor declanşatori, acoperirea mâinilor cu mănuşi sau înlocuirea obiceiului cu unul care nu-ţi face rău (gumă de mestecat sau minge antistres). Obiceiurile nu se formează peste noapte şi poate fi nevoie de timp şi răbdare pentru a scăpa de ele. Descoperă ce spune despre tine acest obicei dacă revine de-a lungul vieţii!

Nemulţumire faţă de sine
Rosul unghiilor poate fi un tic nervos care îi face pe oameni să se simtă mai bine pe o perioadă scurtă de timp. Cei mai mulţi cei la care îl observi se simt suprasolicitaţi, pentru că au aşteptări uriaşe de la ei înşişi. Când nu îşi pot atinge obiectivele, se simt adesea dezamăgiţi şi ruşinaţi.

Nerăbdare
Plictiseala şi frustrarea pot fi declanşatoare ale obiceiului de a roade unghiilor sau pielea din jurul acestora. Odată ce devine un obicei, poate deveni ceva ce faci pentru a te menţine ocupat atunci când te plictiseşti sau când eşti nevoit să aştepţi.

Inteligenţă
Cei care îşi rod unghiile sunt adesea indivizi orientaţi spre obiective, care nu îndeplinesc sarcinile într-un ritm obişnuit. Mulţi au tendinţa de a-şi roade unghiile în momentele de concentrare intensă atunci când încearcă să rezolve o problemă.

Perfecţionism
Majoritatea celor care îşi rod unghiile sunt suprasolicitaţi, potrivit unui studiu. Jumătate dintre participanţii la cercetare aveau obiceiul de a-şi roade unghiile şi s-au dovedit a fi persoane care au tendinţa de a se suprasolicita ca urmare a dorinţei de a face lucrurile cât mai bine pe toate planurile pentru a răspunde aşteptările celorlalţi.

Probleme psihologice
Acest obicei poate să indice şi apariţia unei tulburări obsesiv-compulsive maniestate şi prin nevoia de a face ceva în mod repetitiv, la nesfârşit. Cu toate acestea, nu toţi cei care au acest gen de probleme mentale îşi rod unghiile. Printre alte probleme de ordin psihologic care se pot manifesta prin roaderea unghiilor şi a pielii din jurul acestora se numără:

- ADHD - tulburarea de deficit de atenţie şi hiperactivitate,
- tulburarea depresivă,
- anxietatea de separare.
 concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.81280303001404