Chiar dacă situația e delicată, Andreea Marin își susține fiica în parcursul ei profesional. „Spun cu sinceritate, e foarte greu ca singurul copil să se pregătească să dea la facultate pe un tărâm îndepărtat. E clar că gândul ei e spre o facultate din Statele Unite. Nu e o chestiune de snobism. Are motivele ei bine întemeiate. O susțin cu tot sufletul, dar nu-mi e ușor. Spun cinstit lucrul ăsta. E un sistem care o atrage mai mult, un sistem de învățământ, la asta mă refer. Nu spune nimeni că nu s-ar putea întoarce apoi în România să lucreze', a spus Andreea Marin pentru „La Măruţă', transmite avantaje.ro
„Și eu am făcut specializare în Statele Unite la un moment dat și asta nu înseamnă că viața mea nu e aici. Vom vedea unde o duc pașii, dar sistemul acela o atrage. Trebuie să recunosc că am învățat acolo și știu ce înseamnă această diferență față de Europa. Îmi făcea plăcere să merg la școală și cu asta am spus tot', a adăugat Andreea Marin.
Vedeta a și lăudat-o pe fiica ei pentru rezultatele bune la învățătură. „Ea trebuia să ia la facultate. Acum se pregătește. Este foarte bună la învățătură. I se face un dosar uriaș, lucrează de ani de zile la acest dosar și încă mai sunt lucruri de completat, lucruri pe care le face în practică', a mai declarat Andreea Marin.
Violeta Bănică merge la International School of Bucharest, o instituție privată de prestigiu din București. Taxele de școlarizare sunt pe măsura calității educației oferite, vedeta plătind aproximativ 16.822 de euro pe an, sumă care acoperă mesele zilnice și materialele de studiu. În plus, Andreea Marin a achitat și o taxă nerambursabilă de 1.000 de euro doar pentru înscrierea fiicei sale la această școală, scrie Playtech.
Andreea Marin s-a împotrivit acestui nou modul de învățare, gândindu-se că fiica ei va fi mult prea solicitată. „Am vizitat școala și am descoperit un model educațional inedit, de care am auzit inițial de la absolvenți ce sunt acum studenți români la universități de top din România, SUA, Canada, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Noua Zeelandă sau țări din Asia. Ei nu învață în clase ca în sistemul clasic, cu profesori pe materii cum am fost noi învățați, ci au antrenori care îi ajută unde nu se descurcă singuri cu studiul, elevii învață în echipe restrânse pe proiecte diverse, nu au teme pentru acasă, nici bacalaureat, însă au acces 24/7 la platforma online de cursuri atrăgătoare cu subiecte fără granițe, au flexibilitatea programului și își dau examenele de evaluare când se simt pregătiți’.
„Spun sincer că inițial am spus NU ferm, de teama că va fi prea mult efortul adăugat astfel și din lipsă de cunoaștere, recunosc, am crescut în altă generație, cu perspective restrânse față de cele de azi. M-a intrigat însă hotărârea sa și am învățat o lecție: să le ascultăm vocea adolescenților noștri!’, a încheiat