Noiembrie 08, 2019
Alain Delon împlinește astăzi 84 de ani!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Astăzi sărbătorim ziua faimosului actor francez, sex-simbolul anilor '60 - Alain Delon. Cu acest prilej, am hotărât să facem un top al celor mai bune filme în care a jucat actorul.

5. Purple noon

 

Film din 1960 regizat de Rene Clement. Romanul ce a stat la baza filmului a mai fost ecranizat și în 1999, sub titlul original, fiind regizat de Anthony Minghella și avându-i pe Matt Dimon și Jude Law în rolurile principale.

 

4. Le samurai

 

Film francez din anul 1967, regizat de către Jean Pierre Milville. Scenele din film au fost filmate la Paris.

 

3. The red circle

 

Film polițist din anu 1970, filmările căruia, de asemenea au avut loc la Paris, are drept Motto: 'Când oamenii, chiar fără să-și da seama, trebuie să se întâlnească într-o zi, orice i s-ar întâmpla fiecăruia, indiferent de căile divergente, în ziua respectivă, ei vor veni împreună în mod inevitabil în cercul roșu.

 

2. L'Eclise

 

Este film trilogie, care a primit premiul  special al juriului la Festivalul Filmului de la Cannes din 1962. Regizat de celebrul Antoninni.

 

1.Christine

 

 Premiera filmului a avut loc în Germania, în anul 1958. La filmarile acestui film, Alain și-a făcut cunoștință cu viitoarea lui soție, actrița Romy Schneider.

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0643045902252