Martie 15, 2019
Află de ce partenerii rămân în relație chiar dacă se simt împreună nefericiți
Totul are timp de valabilitate, relațiile la fel. Dacă credem că ar trebui să rămânem într-o relație chiar dacă nu ne mai simțim bine alături de partenerul de cuplu, e foarte greșit. Adesea ne este frică să schimbăm ceva, din anumite motive. Să vedem care ar fi acestea, și cum trebuie ele rezolvate.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Se spune că dragostea durează trei ani. Să fie oare corectă această frază? Până nu vezi, nu crezi. Cert este faptul că atunci când simțim că relația amoroasă nu ne mai aduce nicio bucurie, trebuie să o luăm de la capăt, dar deja cu alt partener. Doar că astea toate trebuie făcute după ce ai dat câteva șanse pentru a-ți păstra relația, căci nu în zadar ai investit atâta timp, nervi și suflet în ea. 

 

 

De foarte multe ori însă, multe cupluri rezistă timpului doar din cauza că partenerii se tem de schimbare. E firesc că ne este frică să ne despărțim pentru că, orice schimbare poate provoca o stare de anxietate, căci nu putem ști ce ne pregătește viitorul.

Amitirile trecutului fericit, și teama că am putea face o greșeală, adesea ne împiedică să schimbăm ceva în viață. Trebuie să ne gândim la faptul cum ne simțim în prezent, și să realizăm că punând punct, vei putea avea parte din nou de fericire. Totuși, mai bine e să nu faci decizii pripite. 

 

 

De multe ori, schimbările radicale ne pot speria, și pot provoca stări depresive. De aceea, decidem să rămânem strâmptorați în relații, decât să luăm totul de la capăt. 

Un alt motiv ar fi că ne temem de ceea ce vor spune alții. Speriindu-ne să nu cumva să-i dezamăgim pe părinți, prieteni, decidem să lăsăm totul așa cum este. Multe cupluri au prieteni comuni, iar acest lucru face ca relațiile de prietenie să dispară. 

Cel mai des auzit motiv este, cu siguranță, copiii. De dragul lor, partenerii decid să rămână împreună pentru a nu trauma psihicul copiilor, și copilăria fericită a acestora. De aceea, dacă vedeți că ceva nu merge bine, nu vă simțiți în siguranță alături de partenerul cu care formați un cuplu, ar trebui mai întâi să-l cunoașteți bine, și mai apoi să creați o familie. 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.61692762374878