Decembrie 28, 2018
Află cum să prepari negresele lui Moș Crăciun!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

INGREDIENTE

  •  3 oua medii
  •  150 g zahar
  •  100 g faina
  •  3 linguri cacao
  •  1/2 plic praf de copt
  •  
Pentru căciulițele lui Moș Crăciun
  •  350 g frisca lichida
  •  15 bucati capsuni intregi
  •  80 g unt
  •  300 g ciocolata menaj
  •  2 bucati fiole esenta vanilie

 

MOD DE PREPARARE

În prag de sărbători, un desert delicios cu ciocolată şi fructe, într-un decor tematic şi simpatic face minuni în familie. Vezi reţeta simplă de negresele lui Moş Crăciun, cu căciuliţe din căpşuni.

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la foc mediu şi tapetează o tavă mare cu hârtie de copt şi ulei.

Amestecă pe bain marie ciocolata menaj şi untul cu zahărul, până la topirea completă. Se dă deoparte şi se lasă să se răcească.

Separat, se amestecă gălbenuşurile cu sarea, esenţa de vanilie, pudra de cacao şi alte arome. Toarnă ciocolata după ce s-a topit, amestecă bine, apoi adaugă făina cu praful de copt. Bate albuşurile şi înglobează încet, fără să spargi toate bulele de aer.

Se toarnă aluatul de negrese în tavă şi dă la cuptor pentru circa 20 de minute. Se testează dacă este gata cu o scobitoare.

Între timp, cât negresa este la cuptor se bate frişca lichidă cu puţin zahăr (dacă nu este deja îndulcită) şi esenţă de vanilie.

Când negresa s-a răcit de tot, se desface din tavă, se taie cuburi şi pe fiecare cub se pune cu un poş puţină frişcă, o căpşună şi vârf de căciuliţă din frişcă.

 



citeste și
SQL exec time = 3.7433462142944