Martie 13, 2019
Află cum să prepari Mujaddara libaneză
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, cel mai sever post din an, când dezlegare la pește se face doar de două ori, de sărbătoarea Buneivestiri și de Florii, am hotărât să-ți dăm idei de câteva rețete excepționale de post. Una din ele este - Mujaddara, care face parte din bucătărie libaneză. Trebuie să o guști și tu, la sigur vei rămâne încântat.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ingrediente

  • 1 pahar linte maro
  • 1 paharde grâu mărunțit
  • 2-3 cepe
  • sare
  • condimente după gust

 

Mod de preparare

Pune grâul la înmuiat în apa rece, până când acesta se va umfla. Pune lintea într-un vas, și toarnă de-asupra două pahare de apă, și se pune la fiert la foc iute. După ce lintea va deveni moale, adaogă și grâul, și mai adaogă alte două pahare de apă, în așa mod ca întreaga compoziție să fie astupată cu apă. Călește ceapa într-o tigaie, separat. Ceapa calită se va pune de-asupra compoziției de linte și grâu. Se servește cu salata de roșii.

 

 



citeste și
SQL exec time = 2.6466138362885