Aprilie 30, 2020
Află cum să prepari broccoli cu sos alb!
Broccoli este una din cele mai sănătoase legume! Datorită faptului că are un conținut bogat de substanțe anticancerigene, este foarte bun pentru sănătatea ta.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Broccoli fiert nu este preferat de fiecare, pentru că este lispit de gust. Unii îl adoră, alții  însă, îl detestă. Totodată, există foarte multe rețete care conțin broccoli, așa că, dacă nu-l poți mânca doar fiert, atunci urmează rețeta pe care noi ți-o propunem - broccoli la cuptor cu sos alb. Află cum să o prepari. 

 

Vei avea nevoie de:

600 grame broccoli, 

50 grame de brânză cu mucegai

370 ml lapte de 1.5% grăsime

2 linguri de făină

400 grame unt

nucșoară

piper alb

 

Metoda de preparare

 

Incinge cuptorul la 200C.

Blansează bucățile de broccoli în apa clocotind, timp de 2 minute. Scoate-le și așează-le într-un vas termorezistent pentru copt.

Topește untul și adaugă făina, amestecând continuu timp de 30 de secunde. Adauga treptat laptele, mestecă până când obții un sos. Pune înapoi pe foc și gătește timp de 3-4 minute, până când sosul se îngroașă.

Condimentează cu sare, un praf de nucșoară și un praf de piper alb.

Toarnă sosul peste broccoli, presară cubulețe de brânză cu mucegai și pune la cuptor timp de 10 minute până când brânza se înmoaie.

 

 



citeste și
SQL exec time = 0.71007633209229