Mai 27, 2019
Află cum să faci un smoothie care te ajută la slăbit
Consumi smoothie și nu scazi în greutate? Ai mare grijă la cantitatea de fructe pe care o adaogi, căci acestea pot conține prea multe calorii, lucrul care te va împiedica să slăbești.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Smoothie-urile sunt băuturile delicioase și sănătoase din crudități, care pot fi folosite atât la micul dejun, cât și-n orice ora a zilei. Ele sunt făcătoare de bine, asigură multă energie, au substanțe sănătoase, și te ajută să slăbești. Nu și în cazul în care aceste băuturi pufoase sunt preparate greșit, căci acestea pot fi hiercalorice.
De aceea, prepararea corectă a smoothie-ului, te va ajuta să nu transformi simpla băutură răcoritoare și nutritivă într-o bombă calorică. Îți prezentăm căteva reguli de bază:

 

1. Nu folosi fructe în cantități exagerate

Toate fructele conțin zahăr natural, iar acest lucru semnifică că au și multe calorii. Fructele asigură energie, însă orice cantitate mare de zahăr se transformă în grăsime. Un pahar de 250 grame de fructe este suficient.  

 

2. Nu uita să folosești fibrele 

Acestea sunt cele mai importante, deoarece asigură saţietate şi nu vei mai fi dornic de a mânca la tot pasul. Pentru a adăuga fibre în smoothie, pune câteva căpşuni, afine, mere, pere, şi nu uita de frunzele de spanac sau alte verdețuri nuritive.  




3. Nici de proteine nu uita

Necesitatea de proteine în smoothie e la fel de mare ca și cea de fibre, deoarece ţin de foame şi nu vei fi tentată să ronţăi ceva nesănătos. Ca să te asiguri că smoothie-ul tău are cantitatea necesară de proteine, poţi să-i adaugi 2 linguri cu unt de arahide/migdale natural, un pumn de migdale (pe care dacă le amesteci cu apă vei obţine şi lapte vegetal fără zahăr) sau o jumătate de cană cu iaurt grecesc.

 


 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.57796239852905