Decembrie 04, 2018
Află cum să prepari chifteluțe din conopida
Pentru că suntem în perioada Postului Crăciunului, te sfătuim să încerci un deliciu nemaipomenit - chifteluțe din conopida.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Mod de preparare

1. Taie conopida în florete de dimensiune medie.

2. Pune floretele într-un bol pentru cuptorul cu microunde, adaugă o jumătate de cană cu apă, acoperă bolul și pune-l la cuptorul cu microunde timp de 8-9 minute. De asemenea poți fierbe în apă sau la aburi floretele de conopidă.

3. Scurge apa, apoi pisează conopida cu o furculiță.

4. Adaugă ouăle, brânza, ceapa, fulgii de ovăz, sarea și amestecă bine.

5. Încinge puțin ulei într-o tigaie mare nonaderentă, la foc mediu.

6. Umezește-ți mâinile cu apă, ia o lingură de compoziție și formează în palme chifteluțe plate.

7. Pune 5-6 chifteluțe în tigaie și prăjește-le până se rumenesc, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

8. Scoate chifteluțele cu o spatulă și așază-le pe o farfurie pe care ai pus șervețele de hârtie. 

Poți coace chiftelele în cuptor, așezate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu ulei de măsline și pune-le în cuptorul încins la 200 de grade, timp de 12 minute sau până când se rumenesc.

Servește chifteluțele fierbinți, cu sosul preferat.

 



citeste și
SQL exec time = 1.4851908683777