Mod de preparare
1. Taie conopida în florete de dimensiune medie.
2. Pune floretele într-un bol pentru cuptorul cu microunde, adaugă o jumătate de cană cu apă, acoperă bolul și pune-l la cuptorul cu microunde timp de 8-9 minute. De asemenea poți fierbe în apă sau la aburi floretele de conopidă.
3. Scurge apa, apoi pisează conopida cu o furculiță.
4. Adaugă ouăle, brânza, ceapa, fulgii de ovăz, sarea și amestecă bine.
5. Încinge puțin ulei într-o tigaie mare nonaderentă, la foc mediu.
6. Umezește-ți mâinile cu apă, ia o lingură de compoziție și formează în palme chifteluțe plate.
7. Pune 5-6 chifteluțe în tigaie și prăjește-le până se rumenesc, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.
8. Scoate chifteluțele cu o spatulă și așază-le pe o farfurie pe care ai pus șervețele de hârtie.
Poți coace chiftelele în cuptor, așezate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu ulei de măsline și pune-le în cuptorul încins la 200 de grade, timp de 12 minute sau până când se rumenesc.
Servește chifteluțele fierbinți, cu sosul preferat.