Februarie 28, 2020
Află care sunt cele șase trucuri pentru a-ți întări sistemul imunitar

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ne aflăm într-o perioadă dificilă, toată lumea din jur este speriată de noul virus care a izbucnit din China. Coronavirusul ne face să fim mai precauți, să nu ne ducem în locurile publice pentru a nu interacționa cu persoanele care ar fi putut fi bolnave. 

Dacă vrei să te menții sănătos, este important să iei anumite măsuri ca să îți întărești sistemul imunitar și să-ți îmbunătățești calitatea vieții.

Sistemul imunitar este mecanismul de apărare al organismului împotriva infecțiilor, a bacteriilor și a altor elemente care îi fac rău. Tocmai de aceea, este important să îți întărești imunitatea dacă dorești să te menții sănătos.

În articolul de astăzi îți vorbim despre acest subiect. Vei descoperi câteva trucuri simple și benefice ca să îți întărești sistemul imunitar și să-ți îmbunătățești calitatea vieții în general.

 

 

1. Dormi bine ca să-ți întărești sistemul imunitar

Somnul este mai mult decât o plăcere, este o necesitate a organismului pentru a se menține sănătos. Când dormi, celulele se regenerează și corpul se vindecă. Anticorpii din organism ameliorează durerile, rănile și bolile.

Când nu dormi suficient, nu îi oferi corpului tău oportunitatea și timpul necesar pentru a se revigora și repara.

Este recomandat să dormi 8 ore pe noapte pentru a te menține sănătos și a-ți întări sistemul imunitar.

 

 

2. Mănâncă mai multe fructe citrice și legume și mai puțină carne și produse lactate

Fructele și legumele au un conținut ridicat de antioxidanți care ajută la întărirea sistemului imunitar. Când consumi o cantitate generoasă de citricesau fructe de pădure, îi oferi organismului o doză suficientă de vitamina C și antioxidanți.

Astfel, dacă obișnuiești să mănânci legume și fructe în stare crudă, corpul tău va fi pregătit pentru a se apăra împotriva bolilor prezente în mediu.

În plus, modul în care funcționează sistemul imunitar depinde și de sănătatea intestinelor. Prin urmare, dacă mănânci alimente cu un conținut ridicat de proteine, cum ar fi carne, ouă sau produse lactate, vei observa că imunitatea ta scade dramatic.

Dacă alegi să consumi alimente ușor digerabile cum sunt fructele și legumele, proteinele vor fi eliminate mai ușor din corp.

 

 

3. Fă exerciții fizice

Activitatea fizică ajută la reducerea riscului de îmbolnăvire de afecțiuni cronice și epidemice. Lipsa timpului nu este o scuză pentru a fi sedentar.

Gândește-te puțin: o zi are 24 de ore, dintre care 8 le petreci dormind. Poți face orice dorești în cele 16 ore rămase, așa că sigur îți găsești cel puțin 30 de minute libere pentru a face mișcare.

Rezervă-ți o oră pe zi pentru a practica activitatea preferată: dans, yoga, mers pe jos, ciclism sau alergat.

Orice exercițiu fizic te ajută să îți întărești imunitatea și să te simți plin de energie și vitalitate. În plus, sportul ajută la combaterea stresului, astfel încât, dacă faci mișcare, vei fi mai sănătos, dar și mai fericit.

Profită de orice ocazie pentru a practica exerciții fizice. Poți opta pentru o sesiune de 30 de minute sau pentru trei sesiuni a câte 10 minute fiecare.

 

 

4. Hidratează-te

Obiceiul de a bea cel puțin 8 pahare de apă pe zi te ajută să te menții hidratat și îți întărește sistemul imunitar. Această cantitate este chiar extrem de mică, având în vedere că, așa cum bine știm, corpul este compus din 80% apă.

În ciuda importanței consumului de apă, multe persoane suferă de deshidratare cronică, lucru care are un efect negativ asupra imunității.

Dacă nu avem suficientă apă în corp, nu putem elimina în mod eficient toxinele și alte impurități care se acumulează în organism de-a lungul zilei. Astfel, dacă nu sunt evacuate, toxinele se absorb în sânge și slăbesc sistemul imunitar.

În plus, deshidratarea duce la o proastă funcționare a organelor, drept pentru care suntem mai predispuși la contractarea bolilor.

Îți recomandăm să consumi cel puțin 2 litri de apă pe zi. Este bine să porți o sticlă de apă cu tine oriunde mergi pentru a putea bea o cantitate suficientă din acest lichid vital.

 

 

5. Menține o igienă corespunzătoare

Acest truc pentru întărirea sistemului imunitar îl știm încă de mici. Bacteriile, virusurile și alți factori dăunători care ne pot afecta sănătatea sunt peste tot în jurul nostru. Prin urmare, menținerea unei igiene personale corespunzătoare este o măsură foarte importantă pentru a ține bolile la distanță

Principalele noastre recomandări sunt:

  • Folosește un gel antibacterian.

  • Nu îți pune mâinile în gură.

  • Fă duș sau baie în fiecare zi.

Nu uita că trebuie să eviți substanțele chimice dăunătoare atunci când îți alegi produsele de igienă personală. Cel mai bine este să optezi pentru produse naturiste.

 

 

6. Renunță la fumat

Fumatul, fie el activ sau pasiv, afectează toate organele corpului și slăbește sistemul imunitar. În multe țări, fumatul a fost interzis în majoritatea locurilor publice din cauza efectelor sale toxice și dăunătoare.

Tutunul poate duce la dezvoltarea hipertensiunii și a mai multor tipuri de cancer, în special la nivelul aparatului respirator.

În plus, dacă încerci să îți întărești sistemul imunitar și continui să fumezi, toate eforturile depuse vor fi în zadar.

 

sursa



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.87748312950134