Octombrie 27, 2020
Florile i-au readus starea de bine. Activitatea unei mame care a emigrat
Florile sunt ca o hrană pentru suflet, fie ele și artificiale. De când a devenit mamă, iar grijile și responsabilitățile au început să apese mult, Ludmila Racovita, fostă profesoară de limbă engleză la Liceul Teoretic ”Ioan Vodă” din Cahul, stabilită la Berlin de 5 ani, a găsit activitatea, care îi încarcă bateriile. De mai bine de doi ani creează compoziții florale din hârtie creponată.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ideea i-a venit după ce a urmărit un video pe internet, în perioada maternității. Pentru a scăpa de depresia postnatală a început să confecționeze flori din hârtie creponată, iar culorile le alegea în funcție de stare. În ultima lucrare predomină verde - culoarea speranței, a echilibrului, reflectă evoluția, simpatia și calmul. 

”Le făceam pentru mine, le depozitam în cutii. La un moment dat se adunase multe și așa mi-am dat seama că ar fi frumos să fac niște compoziții. Mă culcam la 1-2 noaptea doar ca să-mi termin lucrarea”, ne-a mărturisit Ludmila. 

Pentru confecționarea acestor compoziții florale, ea ne-a comuniat că pe lângă motivație, e nevoie de clei fierbinte și hârtie creponată. În jur de 2-3 ore îi ia până să se poată bucura de rezultat. ”Sunt foarte mulțumită de florile mele. Consider că această activitate poate fi o motivație și pentru alte mame, care se confruntă cu depresia postnatală și vor să-și recâștige confortul emoțional”, a mai subliniat Ludmila. 

Inițial, modelarea hârtiei era ca o meditație, făcută în mare intimitate. A trecut timp, apoi și-a făcut curaj și a decis să încarce poze pe rețelele sociale pentru a fi admirate și de alții. Reacțiile, evident, au fost surprinzătoare. Prietenii și foștii colegi au apreciat munca lăudabilă a fostei profesoare. 

Unele flori le-a ”crescut”, le-a potrivit într-un coș și le-a dăruit persoanelor apropiate. ”Nu pot să le dăruiesc oricui, pentru că țin la ele”, a specificat Ludmila.

În același timp, cei care au aflat de pasiunea ei i-au solicitat să le confecționeze câteva compoziții pentru a-și decora birourile. Ne-a promis că va trimite și la redacția noastră una din cele aproximativ 50 câte are acasă, ca să ne facă zilele mai colorate. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.95536375045776