Noiembrie 21, 2019
Dress for SUCCESS: Istoria rochiilor de succes

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Noi, femeile, cu un mare interes vizităm muzeele și expozițiile, acolo unde sunt expuse rochiile legendare, ținute îmbibate de istorie. Fie că e vorba de Casa Muzeului Christian Dior, din Franța fie colecția costumelor rafinate a cântăreților de operă din Teatro alla Scala, noi suntem cele mai fericite dacă aveam ocazia să le vedem. 

 Fiți de acord, la noi în țară, de asemenea, există zeci de femei de succes care sunt foarte stilate și influente. În acest proiect avem invitate mai multe femei din showbiz-ul autohton, care nu s-au sfiit și au scos din propria garderobă rochiile care au o însemnătate mare. Cine știe, poate cândva ele vor face parte din expozițiile de rochii legendare de la Chișinău.

 

 

Natalia Gordienko

Interpretă

În anul 2007, am reprezentat Moldova la concursul New Wave. Într-una din zilele concursului, trebuia să interpretez melodia «Ioane, Ioane». Pentru această piesă, designerul autohton Janna Berezovskaia mi-a cusut ținuta. 

Sarcina a fost să transmitem prin această ținută coloritul țării noastre, și pentru că aranjamentul, de asemenea, a fost refăcut în stilul modern, costumul tradițional trebuia să arate special. Cred că am reușit să devin câștigătoarea concursului datorită acestui costum.

 

Corina Cojocaru
Diplomat, ex-președintele «Clubului internațional de femei din Moldova»

Mă aflam chiar în inima Parisului atunci când am cumpărat acest costum și această pălărie. Se întâmpla în anul 2007, când finisam studiile de doctorat la Universitatea Sorbonne din Paris. Peste șase ani, am participat la inaugurarea Șeicului din Qatar, Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani, și am decis să port acest costum.

La ceremonie, conform protocolului, doar femeile erau prezente. Prima doamnă a Qatarului a atras atenția asupra costumului meu de culoarea piersicii și chiar m-a întrebat de unde l-am procurat. 

Așa dar, mulțumită acestui costum minunat, una din cele mai infunfluente și stilate femei din lume, nu numai că a ținut minte denumirea țării noastre, ci și numele meu (Zâmbește.)

 

 

Nicoleta Rogac

Designer

Rochia albă cu spatele gol a fost cusută special pentru nunta mea, care a avut loc în anul 2012. Pentru acele timpuri era o rochie provocatoare. Mulți dintre invitații la eveniment se întrebau dacă este un fel de material sau totuși, corpul meu de dezgolit?  

Eu știam foarte bine cum trebuie să arate rochia mea de mireasă, de aceea, la alte modele nici nu mă gândeam. Această rochie cu un fler al stilului retro și cu accente fine, m-a inspirat să încep singură să cos ținute stilate și să-mi deschid propria afacere. 

 

Olga Țipordei
Femeie de afaceri

Această rochie a fost creată de designerul vestimentar autohton - Mariana Marinescu, pentru unul din cele mai importante evenimente din viața mea - Nunta. Atmosfera castelului din Italia Relais La Suvera, unde a avut loc nunta noastră, ne-a inspirat să facem nunta noastră într-un stil medieval. Pe oaspeți i-am rugat să urmeze dress-code-ul evenimentului - costume din epoca medievală.

Înainte de nuntă, am filmat împreună cu soțul meu un film de scurt metraj despre puterea dragostei. Ultimul cadru din filmuleț era filmat lângă porțile castelului, din care, deja în epoca contemporană, a ieșit prințesa-mireasă, adică eu. Eram îmbrăcată în această rochie. 

 

Vera Terentiev

Prezentatoare TV

Ador pălăriile. Această pălărie rafinată și elegantă a creat-o pentru mine designerul autohton, Mariana Chiroșca. Eu mă simt superb în ea, mai ales în combinație cu ținuta de la Katea Gri și coafura în stilul anilor '60.  

La botezul fiicei mele Victoria, pentru prima dată am purtat această pălărie, de aceea, mi se asociază mereu cu acest eveniment important din viața familiei noastre. Sper că atunci când va crește mare, fiica mea va învăța elegant să asorteze pălăriile. Am simțit pe pielea mea că pălăria oferă un sentiment de magie și sunt bucuroasă că mi se potrivește de minune acest accesoriu elegant, regesc. 

 

Aurelia Salicov
Directorul General al companiei Digital Park, președintele fondului Youth Development for Innovation

Rochia albastră de catifea cu gât și manșete deosebite, am procurat-o în timpul unei plecări în străinătate, special pentru Ceremonia de decernare a premiilor AQUARELLE "Femeile anului 2016". 

Dress code-ul evenimentului a fost culoarea albastră, de aceea, rochia mea se combina perfect cu acesta. În acel an, am obținut titlul Business lady a anului, a fost unul din cele mai emoționante și importante momente din cariera mea.  

 

Olia Tira
Interpretă

Pentru mine este o rochie minunată, dat fiind faptul că am purtat-o la lansarea propriului videoclip la piesa Îngerul meu. Este prima mea melodie pe care am scris-o de sine stătător (muzica și versurile). De una singură, fără producător (Râde.) 

Rochia în stilul anilor '40, a fost creată de designerul autohton Evghenii Hudorojcov. Ea se combina perfect cu atmosfera videoclipului, filmat în stilul Epocii de aur de la Hollywood. La acest eveniment eu am evoluat LIVE împreună cu bandul. Totul a fost superb.   

Citiți continuarea articolului în numărul din luna noiembrie 2019 al revistei AQUARELLE! 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.85966992378235