Octombrie 25, 2019
Contracepție sigură
Vă consultă medicul ginecolog de la American Medical Center, Victoria Voloceai.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Problema alegerii contracepției eficiente devine din ce în ce mai relevantă pentru femeile moderne. Tot mai des este întâlnită tendința femeilor de a deveni mame după vârsta de 30 de ani, de a face carieră înainte de toate, și de a aborda sarcina cu o mare responsabilitate. De aceea, alegerea contracepției devine unul dintre cele mai importante lucruri. 


Metodele moderne de contracepție, nu numai că oferă protecție împotriva sarcinii nedorite, dar și pot proteja împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală și, în unele cazuri, normalizează sistemul endocrin și au un efect terapeutic asupra organismului. Prin urmare, alegerea metodei de protecție trebuie să fie deliberată, echilibrată și, de cele mai multe ori, să fie în plin acord cu medicul ginecolog.

 

Metode de contracepție
Cea mai populară metodă de contracepție este prezervativul. Unul din cele mai importante beneficii ale acestuia este protecția împotriva bolilor cu transmitere sexuală. Utilizarea prezervativului în timpul actului sexual garantează o protecție de 80–90% împotriva sarcinii nedorite.
Riscul de a rămâne însărcinată poate apărea numai în cazurile în care prezervativul este deteriorat în timpul deschiderii pachetului, rupt în timpul actului sexual, sau dacă partenerul nu a respectat regulile de utilizare a acestui produs de contracepție. 

 

Metode chimice locale
Esența metodei chimice de contracepție este distrugerea rapidă a spermei. Pentru aceasta, se folosesc spermicide - substanțe care sunt disponibile sub diferite forme. Cele mai populare dintre acestea sunt: lumânările, gelurile, cremele, tablete vaginale, etc. De regulă, spermicidele sunt utilizate în combinație cu o altă metodă de contracepție, cum ar fi, diafragma vaginală sau capacul uterin. Spermicidele sunt injectate în vagin înainte de contactul sexual, iar dacă există un contact repetat, medicamentul trebuie reintrodus.

 

Metode hormonale
Dacă încă mai credeți că unica metodă de contracepție hormonală sunt pastilele, atunci este timpul să vă lărgiți orizonturile. Contracepția hormonală implică o selecție largă de metode pentru ca hormonul să intre în corpul feminin, pastilele sunt doar una dintre ele.

 

Plasturele contraceptiv
Acționează pe același principiu ca și anticoncepționalele, eliberând hormoni care împiedică ovulația. Plasturele este lipit de pielea curată și uscată a abdomenului, feselor, spatelui, omoplatului sau a suprafeței exterioare a antebrațului și este purtat timp de 7 zile, apoi este înlocuit cu unul nou. 

 

Citiți continuarea articolului în numărul din luna noiembrie al revistei AQUARELLE. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.74585580825806