Noiembrie 01, 2018
Prezentatoarea de știri de la NTV Moldova, Vera Terentiev-Furtună

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

 

7 lucruri pe care nu le-ați știut despre Vera Terentiev-Furtună

 

Am doi frați – unul mai mare și altul mai mic. Și, deși eu sunt mică de statură, ambii frați sunt foarte înalți, unul chiar de peste 190 cm.

Mi-am făcut cunoștință cu soțul la o conferință de presă, la Infotag.

Am început să lucrez la radio și tv încă din studenție.

Soțul meu deține, cred eu, una dintre cele mai bogate și impresionante biblioteci personale de la noi din țară.

O perioadă, multă lume credea că am învățat în România, din cauza accentului meu în vorbire.

Când eram mică, nu-mi plăcea numele meu Vera. Tot atunci mă complexam din cauza buzelor prea mari.

Dorința mea de călătorie, este într-o croazieră în nordul Europei, așa cum am fost odată în zona mediteranei.

 

 

Vera, la începutul lunii octombrie ați revenit la televiziune. Ce grafic aveți acum?

După un an de la nașterea Victoriei, am revenit la NTV Moldova. Deocamdată prezint doar jurnalul principal de la ora 19:00, plus că locuiesc lângă televiziune și asta îmi economisește și mai mult timp. Acum, cel mai mult de timp dedicat are nevoie fetița mea.

 

Deja ați aflat răspunsul la întrebarea, ce-i cel mai important la televiziune?

În zilele noastre, oamenii pot obține informația din foarte multe surse, mai ales de pe internet, iată de ce e foarte important ca televiziunea să fie nu doar un transmițător de știri, ci și un confident, iar prezentatorul să fie apropiat și credibil telespectatorilor, prin maniera sa de a vorbi, prin tonalitatea și atitudinea sa. La televiziune a devenit importantă atitudinea, stabilirea unei relații de încredere între prezentatori și telespectatori.

 

 

Ce părere aveți despre oamenii care nu privesc la televizor?

Așa spune multă lume, dar dacă ne uităm la datele statistice, constatăm că televiziunea continuă să ocupe primul loc în preferințe publicului. Și apoi, tot ce produce o televiziune - știri, emisiuni politice, sociale, de divertisment și altele - dacă nu le vezi la TV, le vezi mai târziu la monitorul unui computer, deci tot la produsele TV apelează oamenii.

 

Lumea modernă este interesată foarte mult de seriale. Ce părere aveți despre ele?

Acum nu mai privesc nimic, dar pe timpuri, când Victoria era mică și o alăptam mult la sân, (iar bebelușilor le place să doarmă mult în brațe), am privit House of Cards, Downton Abbey, Black Mirror, The Borgias, Game of Thrones și cam atât. Desigur, acum sunt în așteptarea noului sezon Game of Thrones.

 

Așa e de când lumea, știrile rele au existat mereu. Cum eliminați negativul după emisie?

De când am devenit mamă, știrile negative, despre accidente în care au decedat inclusiv copii, sau micuți bolnavi, atacuri teroriste, cataclisme, mă afectează în mod special. Îmi amintesc că mi-a fost deosebit de greu să prezint astfel de știri pe toată perioada sarcinii. În timpul unui jurnal de știri chiar mi-au dat lacrimile. Când intri pe ușa casei și ești întâlnită de zâmbetele a doi copii care strigă "mama" și aleargă spre tine să te îmbrățișeze, uiți de toate emoțiile negative.

 

Cum ați ales numele copiilor? Cum Răzvan se împacă cu surioara mai mică?

Numele băiețelului l-a ales tatăl, numele fetiței – eu. Dar ambii am convenit asupra lor. Răzvan, pur și simplu, o adoră pe Victoria. El își dorea tare mult o surioară. Și chiar mi-a spus că mai vrea o soră și un frate. Acum când Victoria a mai crescut, îi place să se joace cu ea, se bucură când ea pronunță vreun cuvânt nou, vrea mereu să o facă să zâmbească. Dar jucăriile încă nu este gata să le împartă cu ea.

 

Sunteți într-o formă superbă după naștere. Ce reguli ați urmat în timpul sarcinii și după ce ați născut, încât ați reușit să reveniți la forma inițială?

După ce am născut-o pe Victoria, am revenit puțin mai greu la silueta de până la naștere, dar nici nu am făcut nimic în acest sens. Nu am făcut sport și nu am urmat vreo dietă. Din contra, mănânc de mai multe ori pe zi, pentru că o alăptez pe Victoria și din cauza asta, simt mereu o senzație de foame. Oricum, am un stil de alimentare de mulți ani, iar asta înseamnă că nu prea mănânc pâine, prăjituri, fast food, cereale procesate și multe chestii pe care le găsim în magazine.

 

Pentru a arăta bine, trebuie puțină odihnă și relaxare. Cum vă reîncărcați bateriile?

Plimbările prin parc împreună cu copii sunt o modalitate bună de a te relaxa fizic și psihic. Eu sunt o mamă norocoasă, pentru că atât Răzvan, cât și Victoria dorm foarte bine toată noaptea. Totuși, cred că fericirea mamei depinde de fericirea copiilor.

 

Despre faptul că soțul dvs. este interesat de literatură, singur scrie și editează cărți sale, o știu toți. Dorian vă permite să-i citiți manuscrisele?

Fiecare dintre cărțile sale Dorian le-a discutat și cu mine, mi-a dat să citesc unele fragmente. Avea nevoie de reacția unei persoane din afara domeniului său profesional și mă ruga să fiu cât de critică posibil.

Îmi recomandă și cărți de citit, periodic. Ultimele două cărți pe care mi le-a recomandat să le citesc sunt „Hygge. Arta daneză de a trăi bine” și o carte de John Bowlby, un psiholog care a explicat teoria atașamentului copiilor față de părinți.

 

Aveți familie, copii, job la TV, aveți timp și putere să mai faceți și alte chestii? Aveți vreun hobby sau o pasiune anume? 

Sincer, acum nu am timp pentru alte activități decât cele casnice, grija pentru familie și copii, lucrul la TV. Când am ceva timp în plus, mai citesc sau îngrijesc de flori. Viața mea acum e destul de intensă și plină de emoții.

 

Până la sfârșitul anului a mai rămas foarte puțin timp. Ce v-ați mai dori să reușiți până la finele lui?

Am o singură mare dorință, legată de copii – să ajungem la Revelion fără viroze, bronșite, angine sau alte boli. Când ai copii mici, sănătatea lor este pe primul loc.

Citiți continuarea articolului în noul număr al revistei AQUARELLE din luna noiembrie 2018!

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.2533593177795