Decembrie 21, 2016
6 fructe și legume pe care să le consumi în ianuarie
Dacă ți-ai propus să mănânci mai multe fructe și legume în anul care vine, nu trebuie să aștepți vara ca să te ții de promisiunile pe care ți le-ai făcut. Luna ianuarie este anotimpul răcelilor, consumă fructe și legume bogate în vitamina C.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

1. Clementine
Ne plac clementinele pentru că sunt zemoase, dulci și ușor de curățat. Trebuie să știi că o singură clementină îți acoperă 60% din necesarul zilnic de vitamina C.

2. Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles oferă protecție împotriva anumitor tipuri de cancer. Varza de Bruxelles este bogata în fibre, potasiu, fier și vitaminele A și C și are foarte puține calorii. Fă salată din varza de Bruxelles, așezonată cu puțin ulei de măsline și usturoi.

3. Varza creață
Varza creață este bogată în vitaminele A și C, fier, potasiu și calciu. Daca îți place salata de varză creață, așezoneaz-o cu ulei de măsline, avocado sau nuci.

4. Grepfrut
Grepfrutul conține o importantă cantitate de vitamina C și este bogat în fibre. Acest fruct reglează nivelul colesterolului din sânge și este un aliat de nădejde în orice cură de slăbire.

5. Morcovi
Morcovii sunt reputați pentru beneficiile pe care le aduc ochilor. O ceașcă de morcov ras are de patru ori mai mult decât necesarul zilnic de vitamina A al ochilor.

6. Pastarnac
Nicio supă fara pastarnac. Pastarnacul are un gust deosebit și este bogat în fibre, vitamina C și potasiu. Nu consuma pastarnac doar în supă. Adaugă-l ras în salatele de crudități, pune-l la cuptor alături de alte legume sau fă piure de pastarnac simplu. Daca ți se pare că are un gust prea puternic, fă piure de pastarnac și cartofi.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.4136004447937