Noiembrie 24, 2021
30 de ani fără Freddie Mercury (foto)
Pe 23 noiembrie 1991, Freddie Mercury a dorit să facă o declarație în care să anunțe faptul că a fost infectat cu virusul HIV și că are boala SIDA încă din 1987.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Era pentru prima dată când artistul confirma astfel de informații pe care sursele de știri le cercetau. Din păcate, aceasta este și ultima declarație a lui Mercury. A doua zi murea din cauza pneumoniei bronșice asociate cu SIDA, la 45 de ani.

Toată lumea știe cine este Freddie Mercury fără să îl caute pe Google. Mustața, suportul pentru microfon, stilul extravagant, farmecul, vocea și un set unic de dinți sunt caracteristicile care îi fac pe oameni să spună: „Este Freddie!” La trei decenii după ce Freddie a murit, pe 24 noiembrie 1991, vocea și moștenirea lui sunt încă venerate în cultura britanică, în special, și mondială.

Queen | Spotify - Listen Free

Nu există detalii despre momentul în care Mercury a contractat HIV - și nici despre momentul în care a fost diagnosticat oficial. Prietenii și colegii săi de trupă au spus că nu a vrut să vorbească despre asta; a împărtășit doar puțin câte puțin detalii celor care contau cel mai mult pentru el. Deteriorarea sănătății lui l-a împiedicat în cele din urmă pe Mercury să plece în turneu - ceea ce iubea cel mai mult.

Colegul de trupă Brian May a spus că, deși toată lumea știa că Mercury este bolnav, nimeni nu a vorbit despre asta.

Freddie Mercury - Live Aid Poster | All posters in one place | 3+1 FREE

„O vreme, sincer nu am știut ce se întâmplă cu el”, spunea May. „Parcă exista o lege nescrisă că nu ar trebui să vorbim despre asta”.

Mercury a slăbit atât de mult încât atunci când si-a făcut ultima sa apariție publică la Brit Awards din 1990 (când Queen a primit un premiu onorific pentru Contribuție remarcabilă in muzică), toată lumea și-a dat seama că era bolnav. Mercury a încercat să-și ascundă fizicul slab în spatele machiajului, arătând ca o fantomă.

Le-a spus adevărul celorlalți membri ai trupei Queen cu mai puțin de un an înainte de moartea sa. Hotărât să continue să lucreze, Mercury a convins trupa să înregistreze albumul "Innuendo" în ultimele sale luni, May explicând ulterior că l-au înregistrat știind foarte bine că nu a mai rămas mult timp.

"Apoi am avut această conversație foarte ciudată cu el [cu Freddie]. Pentru că mi-a spus: „Uite, știu că suntem în această situație dificilă. Nu știm cât timp mai am. Probabil că te simți jenat. Nu vrei să scoți melodia asta pentru că te simți prost, pentru că simțiți că mă abandonați sau ceva de genul acesta".
„Nu vă faceți griji. Sunt bine. Ce se va întâmpla, se va întâmpla. Continuăm normal, creând și ar trebui să vă începeți cariera solo. Pentru că, probabil, veți fi nevoiți să faceți asta".

"A suferit îngrozitor. Dar nu a arătat asta. Nu l-am auzit niciodată plângându-se", a spus May mai târziu.

Mercury și-a înregistrat și ultimul videoclip în acea perioadă, pentru piesa „These Are The Days Of Our Lives”. Voia să demonstreze că încă mai poate sa se adune, să aibă disciplina pentru a lucra încă puțin inainte de final.

sursa: rockfm.roconcurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.52404117584229