Mai 27, 2021
15 curiozități despre clitoris. Unele te vor surprinde
Nu există tabu atunci când vorbim despre organele noastre genitale. Mai mult decât atât, trebuie să cunoaștem ceea ce ne provoacă plăcere, iar de data asta o să ne referim la clitoris. Uite 15 curiozități care te vor surprinde.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

#1 Foarte puține femei au orgasm după sexul vaginal. Mai exact, 50-75% dintre femei au nevoie de stimularea clitorisului pentru a ajunge la apogeul plăcerii.

 

#2 Ar fi putut fi penis, dar ... nu e! Potrivit cercetătorilor, clitorisul este omologul penisului. Asta înseamnă că au structuri similare, doar că forme diferite. Mai mult, oamenii de știință susțin că în timpul dezvoltării în pântece, înainte să se decidă dacă fătul va fi băiat sau fată, are tot clitoris. Asta până la conexiunea hormonilor, care a permis dezvoltarea lui până la dimensiunea unui penis.

 

#3 Marele avantaj - nu îmbătrânește niciodată! Ajuns la maturitate, clitorisul rămâne activ până la sfârșitul vieții. Astfel, femeile pot avea plăceri carnale chiar și la 90-100 de ani și același orgasm ca în adolescență.

 

#4 Are de două ori maimulte terminații nervoase decât penisul. Păreri de rău pentru bărbați, dar asta e. Există aproximativ 8.000 de terminații nervoase în clitoris - de două ori mai multe decât în vârsful penisului.

 

#5 Este mai mare decât crezi. Chiar de vreo patru ori mai mare. Doar că o bună parte din structura acestuia se află în interior. În exterior se află doar ”capul” și chiar și atunci este parțial acoperit de o glugă sau preput la joncțiunea labiilor. Lungimea totală a clitorisului, inclusiv partea sa interioară, este de la 8 până la 20 cm.

 

#6 Are o singură funcție - să vă ofere plăcere. Pe bune, clitorisul nu este necesar pentru altceva.

 

#7Ai câștigat competiția! Orgasmul feminin durează în medie aproximativ 20 de secunde, în timp ce durata satisfacției masculine este estimată la 10-15 secunde. Mai mult, o femeie poate avea, de asemenea, mai multe orgasmuri la rând. Prin urmare, femeile obțin o victorie clară.

 

#8 Ai avut, totuși, orgasm în timpul sexului vaginal? Atunci când o femeie este excitată, picioarele clitorisului, care cuprind vaginul și punctul G se mărește. Astfel, aceste zone devin disponibile pentru stimulare în timpul sexului vaginal cu o mână sau un dildo. Mulți sexologi neagă faptul că o femeie ar putea avea diferite tipuri de orgasme, în funcție de tipul de sex sau poziții. Cert este că este diferit gradul de intensitate. Faptul este că întregul vagin acoperă terminațiile nervoase ale clitorisului - așa-numitele „picioare”, care sunt stimulate în timpul sexului, aceasta înseamnă că orice orgasm, de fapt, este clitorian. Și, în general, inițial își are originea în creierul nostru, care, la rândul său, dă deja un semnal pentru plăcere.

 

#9 Clitorisul crește în timpul vieții. Nu, nu are nimic de-a face cu viața ta sexuală, doar cu nivelurile hormonale și schimbările lor de-a lungul ciclului de viață. Când o fată își începe menstruația, clitorisul se mărește. Până la sfârșitul pubertății, clitorisul este de aproximativ 1,8 ori mai mare. Până la vârsta de 32 de ani, clitorisul este de aproape patru ori mai mare decât la pubertate. Dar asta nu e tot. După menopauză, clitorisul va fi de șapte ori mai mare decât era la momentul nașterii.

 

#10 Clitoris nu au doar femeile, dar și toate mamiferele. Este dezvoltat în special la maimuțe și lemuri și, la fel ca penisul la animale, clitorisul are un os mic. Este prezent și la broaște țestoase, struți și crocodili.

 

#11 Poate fi ajustat. Tot mai multe femei fac rejuvenare vaginală. Și nu pentru că a îmbătrânit, ci pentru că a avea mai multă sensibilitate. Chiar și mărimea clitorisului poate fi ajustată în urma unei intervenții chirurgicale.

 

#12 Forma și dimensiunea clitorisului variază de la femeie la femeie. Unele sunt ascunse, altele mai vizibile. La unele este foarte sensibil, în timp ce altele au nevoie de mai multă stimulare pentru a simți plăcerea.

 

#13 Cuvântul „clitoris” provine din limba greacă și înseamnă o cheie. Cheia plăcerii și a bucuriei.

 

#14 Structura clitorisului este într-adevăr similară cu cea a penisului. La fel are cap și se ridică în timpul excitării.

 

#15 Posibilități limitate. La fel ca și penisul, clitorisul poate ajunge la potențialul maxim în timpul actului sexual. Dacă continuați să îl stimulați puteți simți senzații dureroase și deloc plăcute.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.74779987335205