Dosar-AQ
Educaţie
Superioară. Doctor în ştiinţe biologice.
Carieră
Proprietar şi manager general la Newtone Laboratories, Bucureşti (România)
Proprietarul restaurantului „Mi piace”.
Interviu-AQ
Dacă e să te caracterizezi în trei cuvinte, acestea ar fi
Responsabil, pasionat, perseverent.
Ziua nu a trecut în zadar dacă
Am aflat ceva nou şi am reuşit să le demonstrez celor dragi cât de mult îi iubesc, prin lucruri simple.
Un bărbat se poate considera bărbat
Dacă este curajos şi de încredere; dacă se comportă ca atare cu cei care sunt mai puternici şi dacă îi protejează pe cei care au nevoie de aceasta. Dacă este ferm atunci când este impus de circumstanţe şi dacă perseverează atunci când crede în ceva cu adevărat.
Calitatea pe care o apreciez cel mai mult
Firea puternică şi bunătatea.
Cartea pe care aş recomanda-o
„Ferma animalelor” de G. Orwell. Constat că în prezent este îngrozitor de actuală, deşi a fost scrisă acum 70 de ani. După ce am citit această carte, am înţeles câtă dreptate au cei, care afirmă că democraţia nu apare din senin, ci se obţine în fiecare zi, prin lipsa ignoranţei faţă de ceea ce ne înconjoară şi conştientizarea faptului că inacţiunea este o cale greşită, care duce la dictatură.
Filmele care m-au impresionat
„Meet Joe Black” (Întâlnire cu Joe Black) şi „The Shawshank Redemption” (Închisoarea Îngerilor).
Dle Ciuhrii, de ce dvs., fiind specializat în biotehnologie, aţi decis să vă implicaţi în afacerea cu restaurante?
Nu pot spune că m-am dedicat în întregime doar afacerii cu restaurante. Această impresie ar putea fi creată din cauza că această afacere este una în mare parte mai „la vedere” decât celelalte.
De unde a venit ideea de a deschide un restaurant cu bucătărie italiană?
Am în minte proiectul „Mi piace” demult. Am un prieten în România, care deţine un restaurant italian foarte cunoscut. Mi-a plăcut atât de mult bucătăria lor, încât mi-am dorit să deschid un local asemănător în Chişinău. La început ne gândeam să fim parteneri: eu aş fi construit localul, iar el s-ar fi ocupat de bucătărie. Însă o dată cu criza, perspectiva asupra afacerii s-a schimbat: el nu a vrut să rişte, iar eu am deschis singur mult-aşteptatul restaurant primăvara trecută.
Acum câţiva ani am achiziţionat „Cactus” şi am obţinut experienţa necesară, datorită căreia am înţeles că un restaurant nu poate fi un simplu hobby. Această afacerea necesită control şi atenţie permanentă, până la cele mai mici detalii, pe care clientul nu le observă tot timpul.
În ce măsură diferă cultura alimentaţiei din Moldova de cea din restul lumii?
Din păcate, încă mai există diferenţe mari. Însă a început să se dezvolte tendinţa de a merge la restaurant ca o modalitate de comunicare şi petrecere a timpului într-o atmosferă plăcută: cu o deservire impecabilă, bucate savuroase şi alese, care nu pot fi întotdeauna pregătite acasă