Noiembrie 29, 2017
Avantajele și dezavantajele pauzei în relație
Pauza este perioada în care îți dai seama de mai multe lucruri, ce țin de relația ta cu partenerul de viață. Dacă simți că ceva nu merge, ia o pauză.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Fiecare din parteneri înțelege această perioadă de stagnare a relației în mod diferit. Pentru a recurge la această etapă, trebuie mai întâi de toate să discuți cu partenerul, să înțelegi ce semnifică pentru el această perioadă. 

Fraza ”cred că ar trebui să luăm o pauză!” rostită într-o relație, ar trebuie să ne alarmeze sau nu? Pauza semnifică despărțirea sau nevoia de spațiu a partenerului? Pauza poate semnifica iubire reciprocă? 

Pauza, semnifică criza în relație, dar, pentru multe cupluri, pauza poate avea consecințe pozitive. Nevoia de meditație și de cugetare asupra lucrurilor, te poate face să înțelegi ce e important pentru tine. Poate că, ai să realizezi cât e de greu în lipsa partenerului. 

 

Картинки по запросу pauza in relatie

 

Avantaje:

  1. Dacă certurile se repetă zilnic, dacă există frustrări, cel mai bine e să iei o pauză. Puțin timp acordat propriei persoane te va ajuta să treci peste supărare și să înțelegi ce îți dorești de la relația voastră.
  2. Relațiile de lungă durată predispun rutină și monotonie. Dacă nu mai înțelegi de ce sunteți împreună, ia o pauză și regăsește-te. Descoperă ce a rămas din tine și ce s-a schimbat, ce îți dorești să faci și nu ai reușit. Este această relație constructivă? 
  3. Când ultima dată ai simțit sentimentul de dor? Dacă îți lipsește sentimentul, pauza îți va reda nevoia de el. În caz contrar, vei înțelege ce se întâmplă cu adevărat. Este dragoste sau dependență? 
  4. Dacă ești mereu agitată, din cauza problemelor care apar la serviciu, sau de la lucrurile care nu merg, ar fi trebuit să iei o pauză. În acest caz, pauza te va alimenta cu calmitate, și vei putea reîncepe relația când emoțiile negative se vor potoli. Vei înțelege care este cauza apariției conflictului dintre voi.
  5. Deși o pauză într-o relație poate atât clădi, cât și destrăma o relație, poți fi sigură că vei înțelege esența. Distanța dintre voi doi îți va ajuta să realizezi dacă el te face să te simți bine sau rău. Vei reuși să faci alegerea corectă.
  6. Dorințele, idealurile, pasiunile și așteptările tale trebuie să se completeze cu cele ale partenerului tău. Nu trebuie să te ignori pe tine. Nu uita, cea mai importantă persoană din viața ta ești tu! Ia o pauză și redescoperă-te.
  7. Definiți împreună ce înseamnă „pauza în relație”. Nu uita, pauza nu înseamnă să mergeți la întâlniri cu alte persoane, nu înseamnă să îți cauți un alt partener. Pauza semnifică o relație încă vie, în regimul "așteptare".        

 

  Картинки по запросу pauza in relatie

 

                         Dezavantaje!

  1. Daca partenerul vorbește de pauză, ceea ce nu s-a mai întâmplat, ai face bine să clarifici de ce dorește acest lucru. Poate fi un semnal de alarmă pentru relația ta!
  2. Poate fi o scuză pentru a-l înșela pe celălalt. Dacă depărtarea de celalalt te face să te simți atrasă de alți bărbați, ai face bine să discuți cu el acest lucru. În multe astfel de situații se ajunge la trădare, ceea ce înseamnă, aproape inevitabil - despărțire.
  3. Nu este ok să iei pauză atunci când numai unul din parteneri simte nevoia. În astfel de cazuri, pauza vă poate îndepărta și mai mult. Hotărârea trebuie luată în acord comun, și în termeni clari. 
  4. Nu întotdeauna pauza dă rezultate. Incompatibilitatea emoțională nu poate fi rezolvată printr-o simplă pauză. Pauza este benefică în acele cazuri în care fundamentul relației este solid, atunci când relația este bazată pe dragoste, respect și prietenie.

 

Картинки по запросу pauza in relatie



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.7937161922455