Martie 16, 2017
Vitamina D - eroina frumuseței. Care sunt efectele ei magice?!
Mulți profesioniști au ajuns la aceeași opinie că vitamina D este un adevărat superstar în soluționarea problemelor de sănătate feminine. Vitamina D a fost descoperită în 1922 și pentru că devenise a patra vitamină descoperită, a fost numită conform celei de a patra litere din alfabetul latin – D. Puțin mai târziu s-a dovedit că omul poate sintetiza de sine stătător vitamina D direct de la lumina soarelui.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

  • Vitamina D este un hormon care poate fi produs de corpul uman în urma impactului razelor ultraviolete. Așa că, deseori dacă stai la soare nu este nevoie să te îngrijorezi în privința lipsei de vitamină în organism.

  • Studiile recente au arătat că lipsa vitaminei D face ca oasele să devină mult mai fragile, la îmbătrânirea pielii și la dereglările ciclului menstrual.  În consecință organismului îi este mai dificil să facă față stresului și presiunii.

  • Astăzi, medicii verifică nivelul de vitamina D din sânge pacienților și în cazul deficienței recomandă administrarea vitaminei sub formă de pastile sau injecții. Conform unor studii recente în țară aproximativ jumătate din populație suferă de deficitul de vitamina D.

  • Cu ajutorul vitaminei D se poate obține o scădere în greutate. Acesta acționează ca un hormon și reglează metabolismul glucidic. Vitamina D este necesară pentru femei deoarece îmbunătățește activitatea metabolismului, reduce greutatea corporală și îmbunătățește activitatea sistemului cardiovascular.

  • Tratează diferite tipuri ale bolii - până și prevenirea cancerului.

  • Această vitamină se găsește în soare, unt, brânză, lapte, ficat, gălbenuș de ou, peștele gras și în capsule speciale.

  • Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că abuzul de vitamina D duce la producerea în exces a calciului. Care se depune în vasele sangvine, inimă, rinichi, plămâni, iar acest lucru duce la înfundarea arterelor.

  • Vitamina D este deosebit de importantă pentru femei, în special pentru cele care sunt gata să devină mămici. Lipsa acestui element poate provoca dezvoltarea diabetului, apariția mai multor complicații la mamă și făt (posibile încălcări ale sistemului nervos, și slaba absorbție a calciului). Toate acestea pot fi evitate dacă ia-i în timpul sarcinii și alăptării vitamina D.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.9487202167511