Iunie 21, 2017
YOGA pentru toate gusturile!
Astăzi este sărbătorită Ziua Internațională Yoga! Mulți ar spune că yoga nu este nimic altceva decât o serie de poziții ciudate în care trebuie să stai și în acest timp să meditezi. Dar nu este deloc adevărat! Să practici yoga reprezintă o artă, înseamnă să deții o serie de cunoștințe care să te ajute să obții rezultatele de care ai nevoie! Să practici yoga

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În primul rând, este cunoscut faptul că yoga elimină stresul și ameliorează tensiunile psihice, depresiile, nevrozele. Îmbunătățește și vindecă o serie de afecțiuni grave ale întregului organism. Mai mult, yoga amplifică memoria și procesele mentale și echilibrează toate structurile ființei. De asemenea, yoga stimulează sistemul imunitar și induce o stare profundă de calm și pace interioară, deschizând calea către liniște și echilibrul deplin.
Pentru a te bucura de beneficiile reale și a-ți menține consecvența practicii, alege varianta de yoga care ți se potrivește. Există mai multe tipuri de yoga, toate eficiente, iar vestea cea mai bună este că poți opta pentru acela care răspunde stilului tău de viață.

 

Iată câteva tipuri de Yoga: 

1. Ananda: acest stil de yoga apelează la mișcări blânde, la meditație şi exerciții specifice de respirație – totul pentru creșterea gradului de conștientizare a prezentului. Ananda utilizează tehnici de respirație unice, care se concentrează pe conșteintizarea diferitelor părți ale corpului. 

 

2. Ashtanga: acest tip de yoga este solicitant din punct de vedere fizic și se axează în special pe dezvoltarea flexibilității, a rezistenței și a forței corpului. Ashtanga controlează respirația prin mișcări rapide de trecere de la o postură la alta.

3. Bikram: acest tip este numit și „yoga fierbinte”, pentru că exercițiile se fac într-o cameră încalzită până la 45oC, iar o ședință durează până la 90 de minute. În acest interval, se realizează o serie de 26 de poziții, împreună cu exerciții speciale de respirație. Acest stil este extrem de solicitant, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic.

 

4. Ivengar: are la bază aliniamentul fizic exact. Pentru a îl face adaptabil diferitelor grade de pregătire, Ivengar folosește o recuzită care include chingile și fașele elastice.

5. Kundalini: este un tip de yoga unic în felul său – are la bază punerea în practică a unor poziții, tehnici de respirație, incantații si elemente de meditație menite să trezească energia naturală a corpului. Pozițiile se concentrează în special pe abdomen și spate.

6. Vinyasa: acest stil, denumit și „flux yoga”, implică asociera mișcării cu respirația, echilibrul și intenția. Elementul de unicitate al Vinyasa este libertatea acordată instructorului, care, de multe ori, împletește mai multe stiluri.

7. Yoga cu pisici: Pe lângă faptul că pisicile crează o atmosferă relaxantă acestea pot fi antrenate în exerciții. De asemenea, unii instructori susțin că fiecare mișcare a pisicilor poate fi considerată o poziție de yoga! 

 

Alege un set de poziții și urmează-le. Odată informat despre cultura yoga îți dorești să te cufunzi tot mai mult și mai mult în lumea profundă a meditației, a unei alimentații corecte și a gândurilor echilibrate. 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.70895910263062