Septembrie 29, 2017
Top 5 cele mai falnice scrieri de Miguel de Cervantes!
Miguel de Cervantes s-a născut pe 29 septembrie 1547. Simbolul literaturii spaniole a dus o viaţă destul de entuziasmată, în bătălii, temniţe, în rol de sclav şi de ştrengar perceptor de impozite.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Dramaturgul Miguel de Cervantes a fost numit și “Principele ingeniozității” datorită romanului “El ingenioso hidalgo don Quijote de la Mancha”.

 

Echipa AQUARELLE îți propune top 5 cele mai vestite romane ale poetului și romancierului de Cervantes.

1. Don Quijote a fost publicat în două volume, primul în 1605 şi cel de al doilea în 1615. Romanul e emblematic pentru ceea ce va rămâne în istorie ca Epoca de Aur a Literaturii spaniole.

2. Asediul lui Numantia este o tragedie a lui Miguel de Cervantes, publicată în anul 1585. Piesa este împărțită în patru acte. Dialogul este uneori în terțete, dar în cea mai mare parte în octave. Această lucrare aparține genului de tragedie, dar cu caracteristici care o separă de poetica aristotelică. Tema principală este speranța, și odată pierdută în victorie, se pune accent pe exercitarea libertății omului chiar și în cele mai restrictive condiții ale acelei libertăți. Și acest lucru este posibil doar atunci când omul are voință, dorință de a-și executa acea libertate.

3. La Galatea a fost prima carte a lui Miguel de Cervantes, publicată în 1585. Opera este sub formă de caractere pastorale, reprezintă o examinare a iubirii și conține multe aluzii la figurile literare contemporane. Aceasta s-a bucurat de un succes modest, continuarea promisă nu a fost niciodată publicată și probabil nu a fost niciodată scrisă.

4. La Gitanilla este povestea unei fete țigance de 15 ani numită Preciosa, care este talentată, extrem de frumoasă și înțeleaptă chiar dacă are o vârstă fragedă. Însoțită de bunica adoptivă și de alți membri ai grupului de familie țigani, Preciosa călătorește la Madrid, unde întâlnește un nobil fermecător, pe nume Juan de Carcome. Principalele teme ale operei includ crearea și ruperea stereotipurilor, puterea și libertatea femeilor, importanța cuvântului și așa-numitul adevăr în spatele misterului vieții de țigani.

5. Nuvela povestește despre doi prieteni pe nume Lotario și Anselmo și soția sa, Camila. Anselmo, ajunge în mijlocul unei curiozități impertinente, acesta îl roagă pe Lothario să îl ajute în convingerea sa că soția lui îi este fidelă. Într-un final, Lothario și Camila devin iubiți.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.0370163917542