Septembrie 22, 2017
Știai care sunt cele mai uimitoare efecte ale ceaiului de ghimbir ?
Planta de ghimbir este cunoscută pentru proprietățile sale terapeutice mai cu seamă în perioada rece a anului. Datorită acțiunilor sale energizante, ghimbirul este foarte recunoscut în medicina estetică.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În timpul sezonului rece o mulțime de persoane suferă de răceala pe care o înhață imediat. Ceaiul de ghimbir este considerat cel mai efectiv și de-a dreptul benefic. Consumat cu regularitate acesta ajută și la accelerarea metabolismului, dar și la topirea celulelor adipoase. Pe lângă acestea, ceaiul de ghimbir previne apariția bolilor cardiace.

Ceaiul de ghimbir reprezintă un bun remediu în tot felul de răceli. El are rolul unui calmant ideal în inflamațiile gâtului, răgușeală, febră, sinuzite chiar și în eliminarea mucozităților.

Rădăcina de ghimbir este bogată în zinc, potasiu, calciu, magneziu, vitaminele B6, C și D. De asemenea acesta conține multe uleiuri esențiale benefice care înlătură oboseala și toxinele din organism.

Cum să prepari un ceai de ghimbir? Foarte simplu și rapid.

În prepararea ceaiului o mare importanță trebuie acordată rădăcinii. Aceasta trebuie să fie proaspătă. Rădăcina se taie felii și se adaugă în apa clocotită, după care se lasă la fiert încă 10 minute ulterior se strecoară. La preferința fiecăruia se daugă suc de lămâie, miere sau mentă. Pentru efecte vizibile în tratarea răcelei, se bea 2-3 căni de ceai fierbinte pe zi.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.63052463531494