Iunie 07, 2017
Sărbătoarea sportului alb revine la Chișinău
Sărbătoarea sportului alb revine la Chișinău! Între 13 și 17 iunie va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente al tenisului național și internațional din anul 2017 - Fed Cup by BNP Paribas. Campionatul mondial feminin pe echipe va fi găzduit pentru a doua oară de Republica Moldova, după o pauză de 4 ani.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Căpitanul echipei naționale a Moldovei Fed Cup 2017, la fel ca anul precedent, a fost numit Andrei Andreev. Sub conducerea acestuia, lotul extins al echipei naționale a țării noastre și-a început cantonamentele la data de 22 mai. Antrenamentele sunt foarte intense și se desfășoară zilnic.

”În acest an, avem un as în mânecă: jucăm pe terenurile noastre de tenis, având susținerea publicului nostru. Din acest considerent am început antrenamentele cu trei săptămâni înainte de startul campionatului, folosindu-ne de acest avantaj din toate punctele de vedere. La antrenamente a purces lotul extins al selecționatei noastre. În urma antrenamentelor, chiar înainte de turneu, urmează să fie determinat lotul oficial. Sunt mulțumit de înverșunarea cu care fetele se pregătesc și atmosfera în echipă. Toate vor să atingă scopul propus: calificarea în zona a II-a a turneului internațional. Sperăm ca acest lucru să se întâmple” - a comentat antrenamentele căpitanul echipei, Andrei Andreev.

”După numeroase convorbiri cu Federația Internațională de Tenis, avem deosebita onoare de a organiza din nou această importantă competiției la noi acasă. Acum apar alte două scopuri de bază: să ne ridicăm la așteptările tuturor, demonstrând încă o dată că Republica Moldova este o gazdă primitoare, dar și, ceea ce este diametral opus, să devenim un adversar pe cinste pentru celelalte țări, având ca scop, nici mai mult, nici mai puțin, calificarea în zona a II-a a campionatului. Având stabilite aceste ținte, nu ne mai permitem să dăm înapoi! Ne vom depune întreaga forță și înverșurare pentru a realiza ceea ce ne-am propus” - a declarat Președintele FTM, Marina Tauber. 

Menționăm că meciurile grupei a III-a a zonei Euro-Africane se vor juca pe terenurile de tenis ale Școlii Sportive Specializate de Tenis din Chișinău, cu participarea a 16 țări din Europa și Africa, care vor lupta pentru calificare în zona a II-a a campionatului. 

Adversarele Republicii Moldova, care și-au confirmat participarea la campionat, sunt: Algeria, Armenia, Camerun, Cipru, Finlanda, Macedonia, Grecia, Irlanda, Islanda, Kenya, Kosovo, Malta, Maroco, Mozambic și Tunisia. 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 3.7969918251038