Dacă ai început să ții post și ești în pană de idei, îți propunem pentru seara de astăzi paste cu sos de roșii și măsline. Această mâncare se gătește extrem de ușor, în schimb este foarte gustoasă. Vei avea nevoie de:
300 grame paste
400 grame roșii decojite
150 grame măsline negre
1 ceapă
3-4 căței de usturoi
Mod de preparare:
Pastele se fierb conform indicațiilor de pe pachet, se scurg. Pastele fierte se pun într-un castron şi se amestecă cu 2-3 picături de ulei. Sosul se face separat. Se taie mărunt ceapa și usturoiul, și se prăjesc până devin rumene în ulei. Mai apoi, ele se sting în vin, vreo 10 minute ele trebuie să fiarbă. După aceasta, se adaugă măslinele tăiate, și mai apoi roșiile tăiate cubulețe și sucul de roșii. Sosul se lasă timp de 15 minute la un foc mic, până când sosul se îngroașă. Când sosul este gata, se toarnă deasupra pastelor, și se amestecă. Se servește cald.