Iulie 20, 2017
Prima relație după divorț. Sfaturile psihologului
Prima relație după divorț este o etapă importantă pentru începerea unei noi vieți. Totuși, aceasta poate fi un eșec, dacă te grăbești. Ai nevoie de timp pentru vindecare.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Prima relație după divorț. Nu te agăța de primul venit

”Deși majoritatea persoanelor au nevoie de o relație, este greșită ideea că aceasta îți va aduce ce îți lipsește în viața de acum. Nici ideea „cui pe cui se scoate” nu este bună. Nu te arunca imediat în brațele altcuiva ca să uiți de fostul soț. Această metodă funcționează doar în prea puține cazuri”, avertizează psihoterapeutul Tedy Creștin. Acesta recomandă ce să faci dacă dorești să-ți crești șansele de reușită: să te reechilibrezi complet înainte de a încerca din nou.

Prima relație după divorț. Alege un om de calitate

”Când ne simțim împliniți, suntem mulțumiți de majoritatea aspectelor din viața noastră, este mult mai ușor să găsim un partener de valoare. Nu te grăbește nimic. Nu ai neapărat nevoie de ceva de la celălalt. Ai o viață plină cu mai multe roluri de îndeplinit. Ai hobby-uri care te pasionează. În aceste condiții ai mai multe șanse să atragi un om de calitate și nu să te agăți de primul venit, oricine ar fi el”, spune psihoterapeutul.

Prima relație după divorț. Teama de eșec e normală

”Este normal să–ți fie frică de un alt eșec. Indiferent de cât te-ai pregăti nu există o asigurare 100 % că următoarea căsnicie va fi una fericită. Dar poți face anumite lucruri în acest sens. Ar fi bine să te cunoști mai bine pe tine însăți. Clarifică-ți concepțiile despre partenerul ideal, căsnicie în general, fidelitate, viață sexuală, împlinire etc. Poți vedea ce ți-a fost util și ce nu până în prezent, ce te împiedică să te dezvolți, ce îți dorești cu adevăra să faci. Astfel, se vor contura viitoarele decizii și vei putea intra într-o relație cu un bărbat mai în cunoștință de cauză. Nu există minuni, dar atunci când îți vei conștientiza sentimentele și concepțiile, vei fi mai stăpână pe tine însăți. Vei ști mai bine cine ești, ce îți dorești cu adevărat. Vei ști că persoana potrivită pentru tine are valori, obiective, priorități și un stil de viață asemănător cu al tău.”

 

Sursa: www.libertateapentrufemei.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.4648401737213