Martie 09, 2018
Păpușa Barbie împlinește astăzi, 9 martie, 59 de ani
Cu prilejul zilei de naștere a păpușii Barbie, dar și cu prilejul Zilei Internaționale a Femeilor, au fost modelate noi păpuși din colecția Barbie!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

O nouă colecție de păpuși Barbie a apărut pe piața internațională, de Ziua Internațională a Femeilor. Colecția poartă denumirea "Inspiring Women", și este dedicată femeilor celebre. Printre ele fac parte artista mexicană Frida Kahlo, aviatoarea americană Amelia Earhart, bucătarul-şef Hélène Darroze, campioana la snowboard Chloe Kim. Campania a fost făcută cu scopul de a încuraja vânzările. 

 


În prima serie se numără şase sportive de înalt nivel, o regizoare (Patty Jenkins, realizatoarea filmului "Wonder Woman"), o femeie care luptă pentru apărarea vieţii în sălbăticie, două creatoare de modă, o jurnalistă, o actriţă şi o dansatoare. Seria "Inspiring Women" le mai include și pe aviatoarea americană Amelia Earhart şi pe matematiciana Katherine Johnson.

Păpușa Barbie a apărut pe lume la 9 martie 1959, la compania Matell din America. Fondatoarea păpușii Barbie se consideră Ruth Handler, care și-a văzut fetița jucându-se cu păpuși din hârtie, și i-a apărut în gând ideea cum ar fi putut face jocul pentru copii mai distractiv. Dat fiind faptul că soțul ei lucra la compania Matell, Ruth i-a dat ideea sa soțului, și în scurt timp, ea a devenit posibilă. Barbie a devenit iubită de fetele din întreaga lume, și nu i-a scăzut din polularitate nici după 59 de ani de la fondare. 

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.97833585739136