Martie 12, 2018
Noua păpușă Barbie - Frida Khalo, a fost criticată de rudele pictoriței
Rudele Fridei Kahlo, au criticat dur noua păpușă Barbie, care o întruchipează pe pictoriță mexicană. Ei susțin că păpușa nu seamănă deloc cu Frida.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

În ajunul Zilei Internaționale a Femeilor, compania Matell a lansat o nouă serie de păpuși Barbie care este dedicată femeilor care au reușit ceva în lume. Compania poartă denumirea Inspiring Woman, și din seria de păpuși fac parte 17 personalități de genul feminin precum și Frida Kahlo.

 

 

Rudelor pictoriței, însă, nu le-a plăcut păpușă Frida, pentru că, ei consideră că, cel mai important element din fizicul pictoriței, și anume, sprâncenele, nu sunt îndeajuns de accentuate. De asemenea, ei susțin că portul Fridei nu este unul corespunzător, pentru că el nu dă în evidență adevăratele valori ale Mexicului. Familia Kahlo susține că noua păpușă seamănă mai mult cu Barbie decât cu Frida.

 

Compania Mattel a spus însă că păpușa a fost realizată prin colaborarea cu firma care deține drepturile de autor ale Fridei Kahlo. De asemenea, încă zece ani de zile în urmă, nepoata Fridei, Isolda Kahlo a permis ca firma Mattel să realizeze o păpușă care să semene cu pictorița mexicană.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.62712788581848