Iunie 21, 2017
Vitaminizează-te! Iată cum o poți face
Vara ne străduim să consumăm cât mai puțină carne și produse grase și să includem în meniu cât mai multe produse vegetale proaspete. Află ce vitamine conțin fructele și legumele Moldovei?

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Cireșele și Vișinele

Tradițional, cireșele sunt cele care deschid sezonul fructelor în Moldova încât ele sunt primele fructe care se coc. Ele conțin caroten, niacina, vitaminele B și C. Cireșele se diferențiază de vișine prin faptul că acestea conțin o cantitate mai mare de zahăr și o cantitate mai mică de aciditate. Aceste fructe influențează asupra motoricii inimii și sistemului nervos, sunt utile pentru rinichi, stimulează funcționarea organelor interne, îmbunătățesc starea părului, pielii, dinților.

  • Cireșele conțin iod, de aceasta sunt recomandate persoanelor care suferă de probleme la glanda tiroidă.
  • Cireșele sunt utilizate ca un colorant natural, dar cu toate acestea culorea devine verde.
  • Vișinele sunt bogate în melatonină, iar consumul a câtorva bucăți îți va dărui un somn lung și liniștit.

 

Căpșunele și zmeura

...

Citește continuarea în revista AQUARELLE Iunie 2017!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.85538172721863