Septembrie 26, 2017
Învață cum să economisești banii corect!
Deseori suntem înconjurați de o criză financiară. Fie că aruncăm banii în vânt, fie că achiziționăm lucruri inutile.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Prețurile la produse cresc, iar salariile rămân aceleași - îți este cunoscută această situație? Dacă da, atunci este timpul pentru a acționa corect, astfel încât buzunarul tău să nu se golească prea repede.

 

Echipa AQUARELLE îți oferă câteva sfaturi care te vor ajuta să "strângi cureaua" fără a duce lipsă de ceva.

 

1. Nu te duce la cumpărături fără o listă clară. Când mergi la un supermarket sau la mall de fiecare dată trebuie să știi de ce ai nevoie și care este bugetul preconizat pentru cheltuieli. Când ajungi într-un magazin, ochii tăi aleargă prin toate rafturi, și atunci vrei nu vrei cumperi ceva inutil, însă trebuie să-ți fixezi un plan bine stabilit pentru că de altfel dacă nu controlezi banii, banii te vor controla pe tine.

2. Bugetează activitatea. Selectează corect tipurile de achitări și încearcă să ții cont de ele.

3. Strânge monedele într-un borcan după care le poți schimba la o bancă. Dacă reușești să aduni mai multe mărunțișuri poți face rost de o sumă frumușică. Borcanul te va ajuta să capeți bani în plus.

4. Nu folosi cardul pentru cumpărăturile mărunte. Folosește banii cash în loc de achitarea cu cardul. Acesta esențial te va face să folosești mai mulți bani. Atunci când plătești cu cardul, pur și simplu îl treci prin terminal. Nu poți percepe senzorial suma cheltuită. Aceasta te face sa renunți mai ușor la sumele respective de bani.

5. Optează pentru transportul public. Dacă nu este o urgență alege să parcurgi drumul necesar cu un transport public sau chiar pe jos. Comfortul de fiecare dată te face să arunci un car de bani în vânt.

6. Gătește acasă, nu mânca în oraș. Fă-ți timp să experimentezi în bucătărie. O metodă foarte eficientă este să prepari prânzul la pachet sau orice altă masă acasă. În loc să iei masa în cafenele sau să faci comada de pizza, cumpără-ți produsele necesare pe care poți găti în condiții casnice.

7. Renunță la abonamentele fitness. Nu cheltui bani pentru sălile de sport. O idee foarte bună pentru sănătatea ta pot fi exercițiile în aer liber. Ce îți stă în cale să te plimbi sau să alergi într-un parc?

8. Evită împrumuturile. Nu împrumuta sume de bani de la rude, prieteni sau bănci. La primirea salariului va trebui să întorci aceste datorii, iar bugetul tău lunar va scădea simțitor.

9. Nu cumpăra prima ce îți sare în ochi. Caută prețul cel mai avantajos. Compară magazinele și află prețul cel mai bun pentru tot ce ai nevoie.

10. Nu cumpăra haine pentru brand. Nu de fiecare dată lucrul scump înseamnă și calitate. Deseori lumea se avântă în achiziționarea hainelor care au un nume, însă deseori se întâmplă ca produsul să lase de dorit.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.94436454772949