Octombrie 26, 2017
Gadgeturile și vederea: Afectează smarthphon-ul sănătatea ochilor noștri?
Gadgeturile - sunt absolut indispensabile omului modern. Dar mulți utilizatori activi de smartphone-uri și tablete riscă să-și deterioreze vederea. Au oare gadgeturile o influență asupra stării sănătății ochilor noștri, sau nu? Răspunsul ni-l va oferi medicul oftalmolog Cornelia Ceban.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Consultantul nostru

Cornelia Ceban

Medic oftalmolog, doctor în medicină

Adeseori auzim fraza: „Nu sta cu nasul în ecran”, „Telefonul strică vederea”, „Tableta obosește ochii”, ș.a.

Majoritatea dintre noi atribuie proasta sănătate a ochilor, gadgeturilor prezente peste tot în viața noastră de zi cu zi. Oamenii se vaicără, dar deloc nu încearcă să facă o pauză de la aceste minuni tehnologice.

Ziua noastră începe cu un ceas deșteptător instalat la telefon; jobul este în mare parte petrecut la calculator, micul dejun îl savurăm cu nasul în telefon, în drum spre casă mai citim câte o noutate pe tabletă, iar seara nu evităm să privim știrile la televizor sau calculator.

Cu doar 10 ani în urmă, nici nu bănuiam că viața noastră ar fi atât de strâns legată de gadgeturi, iar ochii noștri ar primi o încărcătură atât de mare.

 

Protejați ochii!

De regulă, persoanele care utilizează intensiv gadgeturile, suferă de următoarele probleme ale ochilor: roșeață, mâncărime, oboseală, ochi uscat, durere în ochi, ceață, bule între ochi etc.

Orice afectare vizuală și senzații neplăcute în zona ochiului necesită supraveghere specializată. Nu anulați vizita la oftalmolog, dacă în timp, disconfortul progresează.

Dacă problema este într-adevăr legată de utilizarea gadget-urilor, trebuie să fiți atenți dacă utilizați corect tehnica. Deteriorarea sănătății ochilor nu se datorează radiațiilor periculoase din ecrane, ci faptului că folosim gadgeturile în mod greșit.

Pentru a vă asigura că telefoanele și tabletele nu dăunează ochilor, trebuie respectate anumite reguli.


Citește continuarea în revista AQUARELLE  octombrie 2017! 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.85880303382874