August 11, 2016
Cum să strălucești la locul de muncă
Oamenii care văd un sens în munca lor sunt mai împliniţi decât aceia care muncesc doar pentru a-şi câştiga pâinea. Pe de altă parte muncitorii care câştigă o sumă reprezentativă de bani sunt în general mulţumiţi de locul lor de muncă pentru că sunt capabili să îşi asigure un trai lejer.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Tinerii pot alege astăzi între mai multe stiluri de viaţă. Dacă în perioada de după război oamenii simţeau nevoia de siguranţă în ceea ce priveşte asigurarea traiului, la sfârşitul aniilor '60 a urmat perioada în care angajaţii simţeau tot mai mult nevoia de auto-realizare. Apoi au apărut job-urile în domeniul social şi creativ. Odată cu asta femeile au lăsat mătura, au început să iasă din bucătării şi să muncească pe cont propriu. Nevoia unui loc de muncă s-a dizolvat, în schimb s-a dezvoltat  dorinţa de a face ceva util şi în acelaşi timp de a fi asigurat din punct de vedere material. Locul tău de muncă poate fi o oportunitate de a reuși si de a-ți implini visul. Dar, dacă nu știi să te porți cum trebuie la locul de muncă, s-ar putea să cazi intr-o groapă.

Stiind ce ai de facut și făcând ceea ce știi, pot fi sigur ca te afli pe drumul cel bun. Urmatoarele sugestii te vor ajuta să strălucești la locul de muncă.

Fă-te util

Atitudinea pe care o ai față de colegii tăi și firea săritoare la nevoie. Așa că nu ezita niciodată să îți ajuți colegii. Un angajat valoros are abilitatea de a întinde celorlalți o mână de ajutor, atunci cand este nevoie. Este și o modalitate bună de a câștiga încrederea șefului tău. Dacă îi vei arata că ai capacitatea de a îndeplini mai multe sarcini, îi vei putea cu ușurintă da impresia că meriți o mărire de salariu.

Inițiativa

Inițiativa este unul dintre lucrurile care te pot ajuta în ascensiunea ta în cariera. Atunci când cineva nu are posibilitatea să îndeplineasca o sarcină sau să se dedice responsabilității  sale, dacă tu vei demonstra că ești întotdeauna dispus să dai o mână de ajutor, îl vei face pe șeful tău să creadă că meriți o poziție superioară.

Fii dedicată sarcinilor și responsabilităților tale

Un mod bun de a-ți arata profesionalismul este să te dedici sarcinilor și responsabilităților tale. Cunoaște-ți bine responsabilitățile și încearcă să le duci la bun sfârșit cât poți tu de bine.

Fii mereu creativă

Intr-un loc de muncă tipic, schimbările sunt inevitabile. Sunt adesea dezvoltate noi strategii și noi tehnici, pentru a face față schimbărilor rapide din lumea afacerilor. Pentru a face fată acestor schimbări, compania va avea nevoie să fi creativ și să gândești în afara cutiei. Arătând că poți să-ți aduci contribuția.

Într-un sfârşit însă fiecare decide pentru sine. Pe lângă locul de muncă sunt alţi factori la fel de importanţi care contribuie la formarea identităţii. Prietenii, familia şi hobby-urile sunt stâlpi fundamentali ai unei vieţi împlinite. Partea financiară are un rol inferior, iar mai mulţi bani nu înseamnă neapărat mai bine.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.69446802139282