Ingrediente:
Creveți (curățați) - 500 g
Unt - 70 g
Piper - pentru gust
Sare – pentru gust
Usturoi - 3 căței
Supă de pui sau apă - 50 ml
Lămâie- ½ buc.
Pătrunjel – pentru final
Mod de preparare:
După ce s-au dezghețat creveții, curățați atent cățeii de usturoi. Ulterior adăugați creveții în tigaie și prăjiții în 30 g unt. Adăugați sare și piper pentru gust. Pregătiți creveții 2-3 minute pentru ca aceștia să devină aurii. Puneți creveții într-un recipient separat.
În aceeași tigaie pisați 3 căței de usturoi și încingeții câteva secunde până când usturoiul va da aromă. Sporiți focul, adăugați 50 ml de bulion sau apă și stoarceți sucul din jumătate de lămâie. Amestecați 1-2 minute.
Ulterior, reduceți din intensitatea focului și mai adaugați 50 g de unt și topiți-l în tigaie, adaugați creveții și amestecați bine.
Oferiți creveții în sosul de usturoi imediat. Mâncarea o puteți presăra cu pătrunjel proaspăt.