Septembrie 28, 2017
Cum să prepari creveți în sos de usturoi!
Dacă vrei să pregătești o cină deosebită sau să-i uimești pe cei apropiați cu talentele culinare pe care le posezi, AQUARELLE îți vine în ajutor cu o rețetă delicioasă!

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Ingrediente:

Creveți (curățați) - 500 g

Unt - 70 g

Piper - pentru gust

Sare – pentru gust

Usturoi - 3 căței

Supă de pui sau apă - 50 ml

Lămâie- ½ buc.

Pătrunjel – pentru final

 

Mod de preparare:

 

După ce s-au dezghețat creveții, curățați atent cățeii de usturoi. Ulterior adăugați creveții în tigaie și prăjiții în 30 g unt. Adăugați sare și piper pentru gust. Pregătiți creveții 2-3 minute pentru ca aceștia să devină aurii. Puneți creveții într-un recipient separat.

În aceeași tigaie pisați 3 căței de usturoi și încingeții câteva secunde până când usturoiul va da aromă. Sporiți focul, adăugați 50 ml de bulion sau apă și stoarceți sucul din jumătate de lămâie. Amestecați 1-2 minute.

Ulterior, reduceți din intensitatea focului și mai adaugați 50 g de unt și topiți-l în tigaie, adaugați creveții și amestecați bine.

Oferiți creveții în sosul de usturoi imediat. Mâncarea o puteți presăra cu pătrunjel proaspăt.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.52169060707092