Septembrie 06, 2017
Beneficiile consumului de cafea, confirmate de studii de amploare!
Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii recomandă un consum moderat de cafea pentru a ne influenţa în mod pozitiv starea de bine fizică, mintală şi socială. Noi veşti despre beneficiile cafelei au apărut în urma unor recente studii de amploare.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Consumul regulat de cafea te poate ajuta să-ţi prelungeşti viaţa, potrivit celor mai actuale studii. Datele se bazează pe monitorizarea a peste 700.000 de adulţi americani de vârstă mijlocie şi persoane de vârsta a treia. Astfel lista de beneficii legate de consumul moderat de cafea s-a mărit considerabil. Cercetătorii au descoperit că persoanele care beau zilnic cafea, comparativ cu nonconsumatorii, au un risc de deces cu 18% mai mic în următorii 10- 16 ani.

"Dacă aţi fost întotdeauna un consumator de cafea nu există nici un motiv să vă opriţi. Consumul moderat de cafea poate fi încorporat într-un stil de viaţă sănătos", a declarat Veronica Setiawan, cercetător principal la unul dintre studii.

Consumul de cafea reduce riscul de carcinom hepatocelular, cel mai răspândit tip de cancer la ficat, cu aproximativ 40%, arată cea mai recentă meta-analiză efectuată pe această temă, ce a fost publicată în jurnalul Clinical Gastroenterology and Hepatology.

Cafeaua aduce şi alte multe beneficii organismului. De exemplu, cei care obişnuiesc să consume această băutură au un risc redus de boli mintale. În plus, această licoare poate stimula memoria, dar te poate scăpa şi de nesuferitele migrene. Consumul de cafea are efecte pozitive şi în ceea ce priveşte prevenirea cancerului de piele. Acest lucru se datorează cofeinei, care distruge o proteină numită ATR şi distruge astfel celulele afectate de expunerea constantă la razele de tip UV.

Sursa: csid.ro



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.93557119369507