Ianuarie 11, 2018
Află de ce anume astăzi trebuie să-i mulțumești lumii întregi!
Astăzi, în a 11-cea zi din an, este celebrată Ziua Internațională a cuvântului „Mulțumesc”. Această dată a fost instituită în anul 1994 și era marcată, inițial, timp de o săptămână – între 11 și 18 ianuarie. Cuvântul „mulţumesc”, rostit în toate limbile lumii, a avut şi are o importanţă majoră în cultura oricărui popor.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

 

Cuvântul „Mulțumesc” este o interjecție, ce exprimă cuiva recunoștința pentru ceva, sau ca răspuns la o urare, la un salut etc., potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române. Moldovenii se consideră un popor ospitalier şi nu evită să spună mulţumesc ori de câte ori au ocazie. Oamenii spun că această manifestare de politeţe este deseori cheia care deschide multe uşi. Şi medicii ne îndeamnă să spunem mulţumesc cât mai des deoarece organismul uman la auzul acestui cuvânt emană hormonul fericirii.

 

Картинки по запросу happy people

 

Cercetătorii americani au demonstrat că simplul gest de a arăta recunoștința este una dintre cele mai puternice acțiuni pe care le putem face. Și, chiar dacă vi se pare că deschiderea spre a mulțumi este o trăsătură care ține de personalitatea fiecăruia și, astfel, e greu de schimbat, câțiva oameni de știință, printre care și profesorul Robert Emmons de la Universitatea California, SUA, cred că putem învăța cum să o facem mai bine.

 

Psihologii susțin că oamenii care folosesc mai des acest cuvânt sunt mai fericiți. Învaţă şi tu să spui mulțumesc atunci când trebuie şi cui trebuie. E simplu și nu îți ia mult timp. Aşadar, recunoştinţa, are o importanţă majoră atât pentru cel care o oferă, cât şi pentru cel care o primeşte.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.79850482940674