Ianuarie 15, 2018
Află ce prefera să mănânce marele poet Mihai Eminescu
Astăzi se împlinesc 168 de ani de la nașterea marelui poet român Mihai Eminescu. Cu acest prilej, am hotărât să vă aducem la cunoștință, ce mâncăruri prefera să consume Luceafărul literaturii române.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Pentru a marca ziua lui Mihai Eminescu, un bucătar din România a gătit exact ceea ce mânca pe la 1885 geniul literaturii românești! Ingredientele sunt la îndemână și azi. La apertitiv, Eminescu și Creangă mâncau, exact ca în copliărie, adică plăcinte cu mălai și brânză.

 

Plăcintă cu mălai şi brânză

 

Urmau apoi pârjoalele moldovenești. Acestea aveau mărar și pătrunjel.

 

Картинки по запросу parjoale moldovenesti cu marar

 

Zeama de găină, acrită cu borș, cu tăiței de casă era următorul preparat al meniului favorit al lui Mihai Eminescu.

 

Картинки по запросу zeama de gaina

 

Găina de curte, tăițeii preparați în casă, borșul de vițel preparat cu varză tăiată fin și cu sfeclă, toate erau în meniul restaurantelor ieșene pe care le frecventa poetul.

 

Картинки по запросу borsul de vitel cu curechi si sfecla

 

Tochitura moldovenească era, totuși pe primul loc. Include carne de porc prăjită, amestecată cu un fel de cârnat de casă cu orez.

 

Картинки по запросу tochitura moldoveneasca cu orez

 

Sarmalele coapte în bostan și fierte în vin sunt și ele în meniu. O altă bucată preferată de Eminescu era tocănița de pui cu hrișcă. Sigur că din meniu nu lipsea nici desertul numit "Poale-n Brâu". Niște plăcinte specifice moldovenești, despre care toată lumea a auzit, din "Amintirile..." lui Ion Creangă.

 

 

 Ca băuturi, poetul prefera țuica fiartă și vinul fiert, la fel vinul roșu și rose.

 

Картинки по запросу vin fiert ca la tara

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 1.5459904670715