Ianuarie 23, 2013
Adele va cânta „Skyfall” la gala premiilor Oscar 2013
Cântăreaţa va interpreta cântecul "Skyfall", de pe coloana sonoră a celui mai recent film din seria "James Bond", melodie care este, de altfel, nominalizată la Oscar şi a primit deja un premiu Globul de Aur.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Adele va cânta la gala premiilor Oscar, care va avea loc pe 24 februarie, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles şi va fi găzduită de Seth MacFarlane.

Cântăreaţa va interpreta cântecul "Skyfall", de pe coloana sonoră a celui mai recent film din seria "James Bond", melodie care este, de altfel, nominalizată la Oscar şi a primit deja un premiu Globul de Aur.

Cântecul, scris de Adele şi Paul Epworth, este prima melodie de pe coloana sonoră a unui film "Bond" care a debutat în Top 10 Billboard şi a doua care a fost nominalizată la Oscar, după "For Your Eyes Only" (1981).

"Este o onoare să fiu nominalizată şi extraordinar să cânt în faţa unor oameni care m-au inspirat şi m-au bucurat de atâtea ori", a spus Adele. "Este o experienţă unică", a adăugat ea.

"Avem un respect enorm pentru Adele şi pentru calităţile sale de cântăreaţă şi compozitor", au declarat Craig Zadan şi Neil Meron, producătorii galei. "Este unul dintre cei mai de succes muzicieni din lume şi credem că intepretarea «Skyfall» va fi un moment emoţionant pentru publicul galei Oscar", au adăugat ei.

Gala Oscar va fi transmisă live pe reţeaua ABC Television, în peste 225 de ţări din lume.

Adele Laurie Blue Adkins, cunoscută ca Adele, este cântăreaţă şi compozitoare. Ea a debutat la 19 ani şi s-a bucurat de un real succes comercial, fiind apreciată şi de criticii muzicali. Adele a fost prima artistă care a primit premiul Critics' Choice la BRIT Awards, iar în 2012 a câştigat şase premii Grammy. Până în prezent, ea a lansat pe piaţă două albume, "19" şi "21". Adele, a cărei siluetă este departe de a fi una standard în showbiz, are o voce excepţională. Artista nu s-a ferit să vorbească despre suferinţele sale în dragoste în melodii precum "Someone Like You" şi "Rolling in the Deep".

Lungmetrajul "Lincoln", regizat de Steven Spielberg, a primit cele mai multe nominalizări - 12 - şi este urmat în acest top al producţiilor cu cele mai multe selecţii de filmele "Life of Pi", cu 11. Filmele "Silver Linings Playbook" şi "Les Misérables" au primit câte opt nominalizări.

La 85 de ani, franţuzoaica Emmanuelle Riva a devenit cea mai în vârstă actriţă nominalizată la Oscarul pentru cel mai bun rol principal feminin, iar la polul opus se află Quvenzhane Wallis, care, la nouă ani, a devenit cea mai tânără actriţă nominalizată la acest trofeu - ea jucând în filmul pentru care este nominalizată, "Beasts of the Southern Wild", la vârsta de 6 ani.

10 ani este vârsta celei mai tinere actriţe care a obţinut vreodată un premiu Oscar - Tatum O'Neal, în 1974 -, iar 6 ani este vârsta celei mai tinere actriţe care a obţinut un premiu Oscar onorific: Shirley Temple, în 1935.

 

 



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.66068816184998