Octombrie 17, 2016
Adaptarea copilului la grădiniță: 10 sfaturi pentru a simplifica procesul
În fiecare familie mai devreme sau mai târziu vine momentul emoționant în care copilul va păși pragul grădiniței. Și desigur că pe fiecare părinte îl chinuie întrebările: cum să simplific procesul de adaptare? Cum să nu fac greșeli?

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Iată câteva sfaturi pentru a face alegerea corectă atât a grădiniței, cât și a procesului de adaptare a copilului:

1. Alege o vârstă optimă. Conform psihologilor, cea mai potrivită vârstă pentru frecventarea grădiniței este de 2,5-3,5 ani. Aproximativ la această vârstă copilul deja conștientizează bine ce face, poate vorbi și manifestă primele semne de individualitate.

2. Analizează recenziile. Problema alegerii unei grădinițe este destul de complicată, pentru că fiecare părinte își doește o grădiniță care se află în apropiere de casă, să fie cea mai bună și accesibilă după preț. Atrage atenție deosebită educatorilor de grupă. Adesea, de educator depinde atitudinea copilului față de grădiniță.

3. Distinge caracterul individual al copilului. Există grădinițe specializate (logopedice, ortopedice) în cazul în care copilul tău se dezvoltă altfel decât alți copii. În acest caz, e mai bine să-l duci la o grădiniță de acest fel.

4. Pregătește copilul pentru schimbări. Este preferabil să începi să-ți pregătești copilul cu câteva luni înainte de a merge la grădiniță. Asta este valabil pentru copiii mai fricoși și cei pentru cei care se tem de oamenii străini.

5. Începeți frecventarea la grădiniță de la câteva ore pe zi. Chiar dacă vei da de educatori care vor spune că copilul trebuie lăsat pentru toată ziua, să nu faci asta. Mediul nou și oamenii străini pot influența negativ psihicul copilului.

6. Adaptează copilul din timp cu regimul grupei. Pentru acest lucru este necesar să vizitezi grădinița pentru a afla programul și să-l obișnuiești de acasă pe copil cu el.

7. Învață-l cu jocuri pozitive. Învață-ți copilul să se joace fără agresivitate cu copiii, de asemenea, învață-l să se joace și de unul singur, deoarece cu timpul la grădiniță poate să se plictisească dacă nu poate să se joace nici cu copiii și nici de unul singur.

8. Învață-l să fie independent. Cel mai des, la grădiniță sunt primiți copiii care pot merge de sinestătător la oală, care pot să mănânce, să se îmbrace și să se încalțe singur.

9. Din timp întărește-i imunitatea. Majoritatea copiilor care nu se prea îmbolnăveau acasă, odată cu începerea frecventării grădiniței încep să se îmbolnăvească des și pe mult timp.

10. Acasă e bine să reduci presiunea asupra sistemului nervos. Străduie-te ca după întoarcerea copilului de la grădiniță să activezi, de exemplu, televizorul și limitează-i accesul la diferite gadget-uri.



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.7681941986084