Octombrie 17, 2017
RUPT a rupt scena publicului autohton
Proiectul RUPT este unul demult așteptat. Ne-am dorit să prezentăm ceva brutal, bărbătesc, adevărat, astfel încât să pătrundă până în măduva sângelui. Muzicanții au atitudine mai mult critică față de ei, noi știm cu toții că RUPT sunt cei mai tari și așteptăm cu sufletul la gură noile lor hituri.

Aquarelle editorial

Împărtășește cu prietenii tăi

Alex Calancea

Bass chitarist
Este bas-chitaristul care a adus în lumea muzicii formația Alex Calancea Band.

Acesta consideră că pe scenă orice interpret trebuie să fie „nebun de bun”, mai cu seamă când vine vorba de solist. (Zâmbește)

Băieții din formație adeseori îmi remarcă faptul că atunci când sunt pe scenă într-un solo, obișnuiesc să cad în genunchi.
N-o să vă vină a crede, eu chiar nu înțeleg când mi se întâmplă asta. Atmosfera care o emană scena este una de nedescris, îți aduce un potențial de energie nebun și atunci nu ne rămâne decât să redăm la maxim euforia scenică, pentru a ne face cât mai fericit publicul care ne ascultă.

Am plecat de la Universitatea Politehnică. Sunt pasionat de muzică din fragedă vârstă. Pentru muzică am fost gata să părăsesc chiar și Universitatea Politehnică. Dar să nu credeți că am rămas fără de studii...Am aplicat mai apoi la Conservator. Din clasa a 6-a deja formasem prima mea formație și le tot vorbeam de muzică și le făceam demonstrații la bass chitară.

Uitam de mâncare. Ca orice student aveam perioade în care puteam să nu nămânc deloc, de ragul muzicii. Citeam foarte mult dar filosofam și mai mult. Colegii de la Politehnică deja își terminase studiile și aveau un loc de muncă stabil dar eu tot citeam și mă formam, un an, doi, cinci...Dar știam că am un scop care trebuie neapărat să-l realizez. Asta mă motiva.

Primii bani câștigați i-am cheltuit pe o bass chitară, așa am procedat și cu următorii bani. Tot investeam în muzică. Am în jur de 20 de chitare, toate mi-s dragi, nu am una favorită.

Amintiri din Casa Morților” - Îl citeam adesea pe Dostoievski, mai cu seamă atunci când mi-era prost. Asta mă făcea să înțeleg că lucrurile nu stau chiar așa de rău. Mă motivau oarecum scrierile autorului rus. În general citesc mult, îmi place să citesc cărți autobiografice, povestiri ale oamenilor de succes, în deosebi din lumea muzicii. Acum am revenit la literatura română, la moment recitesc „Hronica Găinarilor” de Aurel Busuioc.

Ador filmele Horror, mai cu seamă îmi place să le privesc pe timp de noapte. Senzația de adrenalină și emoții tari mă încântă.

Adam Blackstone este unul din basiștii mei preferați. Are una din cele mai bune formații din lume. Colaborează cu cei mai renumiți muzicanți, cum ar fi Justin Timberlake. Adeseori mă gândeam, oare când Blackstone va face un proiect de colaborare cu Stiven Wander și iată că într-una din zile am observat pe pagina sa oficială de facebook, că tocmai a început colaborarea cu Stiven. Aștept cu nerăbdare proiectul celor doi.

 

Andrei Glavan
Solist

Uimitor, avem și fani! La un concert am observat că unii dintre spectatorii noștri aveau maiouri pe care era scris RUPT. Cu toate astea, nici ei, cred că nu au înțeles încă esența proiectului.
RUPT - este spargerea barierelor, cel puțin a barierelor celor din Moldova.
Tindem să facem ceea ce ne place, nu ce se vinde!

În garderoba mea găsești o sumedenie de adidași, teniși și ghete.

Urăsc bărbieritul. Nu pot înțelege, de ce bărbații ar trebui să se bărbierească? Am dat jos barba, doar o singură dată, pentru mama, ca să-i fac plăcerea de-a se convinge că îmi stă mult mai bine cu barbă.

Motocicletă cu Țestoasele Ninja. Aveam zece ani când am primit primul meu salariu. Am măturat în curtea casei și am primit o remunerare. Am mers cu această motocicletă la locul de muncă al mamei, vroiam să-i arăt câștigul și achiziția. Ea mi-a spus că banii ar trebui cheltuiți cu tolc. Vorbele ei nu m-au făcut să-mi pierd totuși entuziasmul care-l aveam.

Am descoperit recent un proiect, „Alabama Shakes”. M-a impresionat enorm. Dar piesa Dont Wanna Fight este pur și simplu nemaipomenită!

 

Nichel Russu
Toboșar

La vârsta de 5 ani am hotărât că o să devin toboșar. Tatăl meu avea o colecție întreagă de instrumente muzicale. Tobele însă lipseau, dar în schimb erau bastoanele de toboșar. Odată ce am dat de ele, organizam concerte muzicale. Cum venea de la grădi, îmbrăcam costumul, papionul, aranjam toate bețele de prin casă și cream muzică.

Am ajuns în formația Alex Calancea Band la vârsta de 21 de ani. Participam la diferite proiecte muzicale. Alex era în căutarea unul toboșar. Astfel, într-una din zile Alex Calancea m-a observat și ma invitat la o convorbire. I-a luat mult timp să mă învețe să fac muzică de calitate.

Claps - este cea mai populară piesă a proiectului RUPT. În timpul concertelor oamenii reacționează nebunește la ea.

Femeile iubesc muzicanții? Cred că nu, dar sper că da!

Nu ies pe scenă fără ochelari. Sunt obișnuit deja cu ei, pot spune că sunt viața mea.

 

Sarik Vatavu
Chitarist

Îl avem pe propriul Johnny Depp, e vorba de Nichel Russu. Are un tipaj asemănător cu celebrul actor de la HollyWood, mai cu seamă în perioada în care purta părul lung.

Avem emoții înainte de-a ieși pe scenă. Suntem vii. E și normal. Îmi plac foarte mult sentimentele care le avem înainte de scenă, adrenalina ne dă o energie colosală.

La jumătatea anilor 90, sec.XX, în timp ce evoluam într-un restaurant, localul era gol, cred că erau maxim două perechi de oameni și atât. Îmi comandau diferite piese. Atunci am câștigat 200 de dolari. A fost fenomenal. Pentru acele timpuri erau bani nebuni! Din banii câștigați mi-am cumpărat o chitară!



concurs
Știri recente
citeste și
SQL exec time = 0.72032880783081